Ergonomische grepen

Kipp heeft de reeks Sympa touch uitgebreid met drie hoogwaardige modellen. Een karakteristieke eigenschap van de nieuwe bediendelen zijn de ergonomisch uitgevoerde grepen.

De voornaamste eigenschappen van de nieuwe greepmodellen zijn het zachte oppervlak en de ergonomische basisvorm. Ze passen zich optimaal aan aan de menselijke hand, zijn soepel en bieden stevig houvast. In de ontwerpfase heeft Kipp nauw samengewerkt met specialisten op het gebied van krachtsport en revalidatie. In dat kader zijn bijvoorbeeld activiteitsbeperkingen van vingers of ledematen geanalyseerd. De volledig gesloten constructie van de grepen voorkomt dat vuildeeltjes of reinigingsmiddelen binnen kunnen dringen. De greepvarianten zijn in drie ergonomische vormen verkrijgbaar: als spangreep met een ronde, hoge vorm, als driepuntige stergreep en als vijfpuntige stergreep. Alle bediendelen uit de serie Sympa touch hebben een harde component van glasvezelversterkte kunststof en een zachte component van thermoplastisch elastomeer. Ze zijn leverbaar met binnendraad en buitendraad in verschillende lengtes met een diameter van M8 en M10 in staal- dan wel RVS-uitvoering.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe Kipp-catalogi Spantechniek en Bediendelen/normelementen

22-05 De catalogus Bediendelen/normelementen bevat 1600 pagina’s. Nieuw zijn bijvoorbeeld de twee productlijnen Feature grip…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?