Nieuwe kwaliteiten voor draaien RVS

0

Seco Tools introduceert drie nieuwe kwaliteiten speciaal voor het draaien van roestvast staal, met Seco’s nieuwste Duratomic-generatie en Used-Edge Detection-technologie. De nieuwe TM-kwaliteiten TM1501, TM2501 en TM3501 zorgen voor een veilige werking en verhogen de productiviteit bij materialen variërend van austenitisch roestvast staal tot hooggelegeerd, super-duplex roestvast staal.

TM1501 is ontworpen voor het hoogste niveau van snelheid, productiviteit en slijtageweerstand in toepassingen met een stabiele continue snede voor componenten van austenitisch roestvast staal. TM2501, de eerste keuze voor laag- tot mediumgelegeerd roestvast staal, blinkt uit als een algemene kwaliteit die zorgt voor een lange standtijd en taaiheid in het breedste toepassingsgebied. TM3501 is een gloednieuwe kwaliteit voor de zwaarste soorten hooggelegeerd roestvast staal, waaronder duplex en super-duplex roestvast staal, en biedt ook goede prestaties in alle roestvaststaaltoepassingen.
De toevoeging van de unieke FF1-spaanbreker voor de TM3501-kwaliteit zorgt voor superieure spaancontrole bij afwerkingen van roestvast staal, terwijl de nieuwe MR3 en M3 een aanvulling vormen op MF4 en M5 bij mediumruwtoepassingen.

Deze drie Duratomic-kwaliteiten zijn voorzien van innovaties die zijn gebaseerd op chemische ontwikkelingen op het gebied van coatings die zijn afgestemd op de toepassingsbehoeften van de fabrikant. Deze coating biedt niet alleen superieure mechanische en thermische eigenschappen, maar ook de chroomkleurige Used Edge Detection-technologie, waarmee elke snijkant telt en het mogelijke afval wordt verminderd.