Nieuwe leverancier boutlassystemen voor de automotive

Nadat componentenfabrikant Doncasters Group het voormalige Nelson Fastener Systems verkocht, is een unieke leverancier van boutlassystemen voor de wereldwijde automobielsector gecreëerd. De autodivisie Nelson Automotive is namelijk behouden gebleven en concentreert zich op geavanceerde boutlassystemen, service en verbruiksgoederen.

De autodivisie van het bedrijf – nu bekend onder de naam Nelson Automotive – is door Doncasters behouden als onderdeel van de focus en toewijding op de wereldwijde automotive sector. De productie van de stiftlassystemen blijft in het Duitse Gevelsberg, waar een team medewerkers van Nelson zich toelegt op de ontwikkeling van de volgende generatie boutlassystemen. De voormalige onderneming Nelson Fastener Systems is nu eigendom van Stanley Black & Decker.

Het bedrijf Nelson is bekend van het Speedport voedingssysteem, waardoor één enkele unit meer dan 40.000 bouten per dag kan lassen. Het biedt ook een uitgebreid assortiment van handmatige en automatische systemen, evenals robotlaskoppen voor hoge productieomgevingen. “Onze systemen worden gebruikt door toonaangevende spelers in de automotive sector in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika, waar wij ons onderscheiden door onze servicegerichte aanpak en ons streven naar innovatie”, zegt een woordvoerder van de onderneming. “Doordat we deel blijven uitmaken van Doncasters’ Specialty Automotive divisie hebben we toegang tot uitgebreide middelen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, waardoor we optimaal zijn toegerust om de uitdagingen aan te gaan waarmee autofabrikanten te maken hebben bij hun zoektocht naar hoogwaardige boutlasprestaties tegen de laagste kosten. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor onze business en we kijken ernaar uit om bestaande samenwerkingen uit te breiden en nieuwe aan te gaan, of klanten nu op zoek zijn naar systemen voor nieuwe productiefaciliteiten of naar upgrades van bestaande fabrieken.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X