Nieuwe snelspanners Kipp

0

Al decenninalang staat Heinrich Kipp Werk voor duurzame producten die de dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigen en versnellen. De nieuwe snelspanners doen in geen enkel opzicht onder voor dit basisprincipe. In in totaal drie productcategorieën biedt Kipp een groot aantal nieuwe snelspanners aan. 

Snelspanners worden onder andere gebruikt in de opspantechniek of de gereedschapsbouw van de automotive, metaal-, hout- en kunststofindustrie. Ze zijn bedoeld voor het vasthouden en spannen van werkstukken voor boren, slijpen, lassen, buigen, testen en monteren.

De Kipp snelspanners van staal of roestvast staal onderscheiden zich vanwege hun slijtvastheid en de oliebestendige greep in de signaalkleur rood door een lange levensduur. Bovendien overtuigen ze door een eenvoudige bediening: dankzij hun wijde opening kunnen gespannen werkstukken snel en onbelemmerd worden weggenomen. Een geringe handmatige krachtsinspanning is voldoende om hoge spankrachten te bereiken.

Kipp deelt de snelspanners in drie verschillende constructies in: horizontale snelspanners, verticale snelspanners en schuifstangspanners. De horizontale snelspanners hebben een geringe hoogte, terwijl de schuifstangspanners worden gekenmerkt door een compacte constructie en hoge spankrachten. Bovendien omvat het assortiment beugel- en haakspanners, die geschikt zijn voor het afsluiten van vormen en vaten. Door aandrukspindels kan de spanhoogte van alle snelspanners eenvoudig handmatig aan de desbetreffende toepassing worden aangepast.