Nieuwe touchinterface Eaton oogt aantrekkelijk

Eaton heeft haar XV300 displays een aantrekkelijke look meegegeven. Het is een factor die snel aan belang wint in de industriesector. Met hun grote schermen, solide constructie en  intuïtieve bediening bieden de toestellen machine- en systeembouwers nieuwe mogelijkheden om eenvoudige, compacte en betaalbare oplossingen te ontwikkelen.

De multi-touch displaytechnologie die wordt gebruikt in de XV300 en de hoge nauwkeurigheid van de schermtouchfuncties maken bediening via gebaren mogelijk. Dat zorgt voor een intuïtief gebruik en een snellere inwerktijd, wat uiteindelijk een rendabelere interactie tussen mens en machine mogelijk maakt.

Bewerkingen waarmee gebruikers al vertrouwd zijn via het gebruik van smartphones en tablets (snelle schermwijzigingen en geïntegreerde multimedia-elementen zoals video, pdf-bestanden en webinhoud) kunnen direct worden toegepast op de toestellen van de XV300-serie, een voordeel voor niet alleen de machine- en systeembouwers, maar ook de eindgebruikers.

Eatons XV300-serie HMI/PLC’s worden momenteel aangeboden met 7” en 10,1” schermdiagonaal. Het gladde, niet-reflecterende veiligheidsglas van de displays beschikt over een speciaal, makkelijk te onderhouden ontwerp dat grondige reiniging mogelijk maakt, ook met sterke reinigingsmiddelen. Dat maakt de toestellen geschikt voor toepassingen in vrijwel alle industriesectoren, ook de voedingsmiddelensector.

Er is een speciale optie voor achter inbouw beschikbaar, zodat de toestellen verzonken kunnen worden ingebouwd in behuizingsdeuren en operatorconsoles. Alle modellen kunnen zowel staand als liggend worden gemonteerd.

XV300-toestellen zijn geschikt voor gebruik als HMI-operatorpanelen en als HMI/PLC-panelen met ingebouwde PLC-functionaliteit. Met de nieuwe Galileo projectontwerp- en visualiseringssoftware biedt Eaton een software aan, die alle functionaliteieten van de producten in de XV300-serie ondersteunt.

Om de networking en integratie te vereenvoudigen, bieden de XV300-toestellen een breed scala van interfaces, met standaard ethernet, USB (host en device), RS232, RS485 en CAN. Er zijn ook opties verkrijgbaar voor aansluiting op Profibus DP/MPI/PPI systemen en op het innovatieve SmartWire-DT bedradings- en communicatiesysteem, dat gebaseerd is op Eatons Lean Solution-filosofie. XV300-panelen hebben ook een tweede onafhankelijke ethernet-interface voor een veilige scheiding tussen het bedieningsniveau en het functiespecifieke veldniveau.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Machinebouwers vullen digitalisering in met umati

27-01 Medio december organiseerde de Duitse branchevereniging voor werktuigmachinebouwers VDW een online beurs met diverse…

Uncategorized

Standaard interface voor automatisering bestaande machines

10-02 Humacs Krabbendam en RoboJob hebben samen een standaard interface ontwikkeld waarmee bestaande CNC-machines sneller…

Automatisering

Nieuwe NA-machine-interface Omron

04-07 De nieuwe NA-machine-interface van Omron is ontworpen na een analyse van echte toepassingen en…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV