Nieuwe NA-machine-interface Omron

De nieuwe NA-machine-interface van Omron is ontworpen na een analyse van echte toepassingen en de wensen van de klant. Dat stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk dynamische, intuïtieve gebruikersinterfaces te implementeren die bijdragen aan een hogere productiviteit en waarmee de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt door uitgebreid, real-time en historisch inzicht te bieden in de bedrijfsvoering van de machine.

De nieuwe NA-machine-interface is geprogrammeerd met de Sysmac Studio-ontwikkelingsomgeving van Omron die alle automatiseringsgebieden dekt, waaronder besturing, motion, vision en veiligheid. Dat betekent dat de NA-machine-interface kan worden geprogrammeerd naast de andere automatiseringssystemen, waardoor sneller kan worden ontwikkeld en de programmering minder complex is.
Om de ontwikkeling van programma’s verder te ondersteunen, is de NA-machine-interface uitgevoerd met IAG’s (Intelligent Application Gadgets) voor algemene toepassingen, die op dezelfde manier werken als functieblokken. Gebruikers kunnen zelfs extra IAG’s ontwikkelen om te voorzien in hun eigen specifieke behoeften. Bovendien kan met VB.net de werking van de machine-interface volledig worden afgestemd.
Dankzij een multi-level authenticatie- en beveiligingssysteem kan de toegang tot de machine-interface per individuele gebruiker worden geregeld. Bovendien is wachtwoordbeveiliging beschikbaar voor regel- en veiligheidstoepassingen, in combinatie met bescherming van de datatransmissie om te voorkomen dat gegevens worden overschreven en gekopieerd.
De NA-machine-interface beschikt over krachtige multimediafaciliteiten. Daarmee kunnen een groot aantal verschillende mediatypes worden gecombineerd, bijvoorbeeld pdf-bestanden, video en data, om machineafbeeldingen te maken die in één oogopslag begrijpelijk zijn. Er kunnen ook video’s worden opgenomen waarin bepaalde procedures worden uitgelegd, en documentatie in pdf-formaat, die nooit verloren kunnen gaan en die op elk gewenst moment direct kunnen worden geraadpleegd.
De nieuwe NA-machine-interfaces zijn leverbaar met 7-, 9-, 12- en 15-inch breedbeeldschermen met resistive-touch technologie die betrouwbaar functioneert, zelfs wanneer de gebruiker handschoenen draagt. Er zijn bovendien drie programmeerbare functietoetsen. Voor de connectiviteit kan men gebruikmaken van twee ethernetpoorten, twee USB-poorten en een seriële verbinding.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Basismetaal onder druk, perspectief metaalproducten en machinebouw minder slecht

14-11 Met name de basismetaalindustrie staat onder druk. Andere industriële branches, zoals de metaalproductenindustrie, de…

Toeleveren

VMT Groep is nu VMT Companies

13-09 De naamswijziging onderstreept dat de focus van het bedrijf verschuift van plaatwerkleverancier naar machinebouwpartner.…

Toeleveren

Netwerk- en kennisevent D2M biedt alles voor het nieuwe maken

12-09 D2M is de nieuwe naam van de beurzen Prototyping en MNE. In 2020 besloten…

Toeleveren

Wat zijn (worden) de regels voor machinebouw voor de food?

07-09 De overheid zegt duidelijk dat een producent verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn…

Bedrijf en Economie

Duitse orderportefeuille voor gereedschapsmachines blijft op hoog niveau

01-06 “De bestellingen voor onze branche bleven in het eerste kwartaal van dit jaar binnenstromen”,…

Bedrijf en Economie

Machine-industrie in Nederland blijft groeien

06-04 Hierdoor is de machine-industrie nagenoeg even groot geworden als de twee traditioneel grootste onderdelen…

Toeleveren

Technohub Ketenintegratie wil echte doorbraak realiseren

23-03 “We willen een echte doorbraak creëren, waarbij bedrijven in de keten lange termijn relaties…

Toeleveren

Marel creëert toekomstbestendige werkomgeving

17-11 Nog niet zo lang geleden, in 2018, voltooide Marel een nieuwe kantoorvleugel, een vernieuwd…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV