Nieuwe vormtap van Sandvik Coromant

0

Sandvik Coromant introduceert een nieuwe vormtap die is geoptimaliseerd voor bewerkingen in ISO P-staal. De CoroTap 400 is speciaal ontwikkeld om de productiviteit te verhogen, met name in de auto-industrie. Het nieuwe gereedschap biedt de mogelijkheid om spaanvrij te tappen en realiseert snellere bewerkingstijden en sterkere schroefdraden dankzij een lager koppel en een geoptimaliseerde geometrie.

De CoroTap 400 is gemaakt om aan de hoge eisen die de auto-industrie stelt te voldoen. De vormtap kenmerkt zich door een goede schroefdraadkwaliteit, verbeterde procesveiligheid en een langere standtijd. Een belangrijke eigenschap van de nieuwe tap is zijn geoptimaliseerde lobprofiel, dat speciaal voor ISO P-toepassingen is ontwikkeld. Door het aantal lobben op de tap te verhogen en die een kortere draadlengte mee te geven, reduceert Sandvik Coromant het draaimoment van de machinespil, wat hogere snijsnelheden mogelijk maakt.

Coating
Gemaakt van een nieuwe kwaliteit substraat en coating biedt de nieuwe vormtap betrouwbaarheid en inzetbaarheid in machines waarvan de spil een lager koppel heeft. De tap voorziet daarnaast in de behoeften op het gebied van green light machining. Dankzij de speciale geometrie van de tap is er 30 procent minder kracht nodig voor het bewerken van stalen werkstukken.

Verschillende toepassingen
De CoroTap 400 is geschikt voor het bewerken van staalsoorten tot 330 HB in combinatie met boren zoals de CoroDrill 860 van Sandvik Coromant. Het gereedschap is daarnaast geschikt voor het bewerken van componenten voor de auto-industrie, zoals verbindingsstangen, wielnaven, krukassen, tandwielen en transmissies. De tap biedt echter ook mogelijkheden bij algemene technische toepassingen, zoals het aanbrengen van schroefdraden in spoorwielen, flensen, klinknagels, behuizingen, buizen, cilinders van gieken en een breed scala aan andere onderdelen.

www.sandvik-coromant.com