Nog even geduld…

Het liefst had Jack Anbeek, hoofd plaatbewerking bij Hendriks plaatbewerking in Veenendaal, dat de nieuwe LVD kantbank Easy Form al in de komende zomervakantie zou worden geïnstalleerd. Hij en zijn collega’s moeten echter nog even geduld hebben tot maart volgend jaar. “Maar dan gaan we ook echt met sprongen vooruit.”

De afdeling plaatbewerking van Hendriks stalen bekistingtechniek produceert zowel seriewerk als speciaal-oplossingen. Met twee kantbanken en twee scharen van LVD, een CO2-laser en een fiberlaser worden staal, aluminium, roestvrij staal en sendzimir verzinkte platen verwerkt. De afdeling maakt stalen bekistingen voor het eigen bedrijf, leverancier van wand- en tunnelbekistingen, en ook voor het zusterbedrijf Hendriks Precon, ontwerper en producent van zowel eenvoudige als innovatieve prefab betonmallen voor alle denkbare toepassingen.

Toelevering
Daarnaast is Hendriks toeleverancier van plaatwerk voor onder andere constructiebedrijven en de beton- en plaatverwerkende industrie. En juist op dat gebied verwacht Jack Anbeek met de modernisering van de kantcapaciteit flinke winst te boeken “We investeren in een supermoderne machine, waarmee we ook in de toelevering een aantrekkelijke partij zijn.”
De twee kantbanken waarover Hendriks nu beschikt, zijn enigszins gedateerd. De oudste (500 ton, 7300 mm) is van 1995 en wordt nu vervangen. De andere, een wat jongere kantbank (320 ton, 4500 mm), wordt door LVD geretrofit, zodat hij weer helemaal up to date is. Maar het paradepaardje is straks natuurlijk de nieuwe Easy Form. De Easy-Form afkantpers van LVD verenigt nauwkeurigheid met een hoge productiviteit. Deze machine op basis van het PPEB-ontwerp is uitgerust met het gepatenteerde Easy-Form-systeem voor het monitoren en corrigeren van hoeken tijdens het buigproces. Easy-Form monitort de buighoek in real time en geeft onmiddellijk feedback aan de Touch-B-besturing, zodat elk stuk vanaf de eerste keer perfect is gebogen. Een CNC-bombeersysteem (V-as) zit standaard op modellen van meer dan 2 meter. Turbohydraulica zit standaard op modellen vanaf 220 ton.

Dag en nacht verschil
Hendriks heeft gekozen voor machine met een tonnage naar 640 ton en een lengte van 7600 mm. Daarmee gaat de plaatwerk-afdeling er qua tonnage behoorlijk op vooruit. Qua lengte niet. “Dat is niet nodig, want onze fiberlaser is 6 meter”, legt Jack Anbeek uit. “Eigenlijk doen we alles binnen de 6 meter.”
Hij weet wel dat de nieuwe afkantpers een dag en nacht verschil zal zijn met wat Hendriks nu heeft. “We hebben nu bijvoorbeeld nog geen hydraulische klemmen en geen zetassen. Straks hebben we een bank met de nieuwste bombering, die we veel sneller kunnen ombouwen en die in één keer supernauwkeurig buigt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Plaatbewerking

LVD lanceert online Resource Center

01-07 In het Resource Center krijgen bezoekers zicht op de actuele status van metaalbewerking van…

Plaatbewerking

Productieve buislaser LVD geschikt voor complex werk

28-06 Met een grote invoerlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X