NTS groeit veel harder dan verwacht

NTS Group uit Eindhoven heeft in 2022 een recordomzet van 412 miljoen euro geboekt. Daarmee realiseert de eerstelijnstoeleverancier in de hightech maakindustrie een tweede recordjaaromzet op rij.

Na een aanscherping van de strategische koers in 2020, legt NTS een nadrukkelijke focus op de semiconductor- en analytical markt.

De omzet van 412 miljoen euro betekende een groei van 30% ten opzichte van 2021. Dit is veel sterker dan de verwachte groei van ongeveer 15%. Deze cijfers zijn volgens CEO Tjarko Bouman te verklaren door een combinatie van marktgroei, klantbetrokkenheid en de juiste investeringen. “Marktgroei speelt logischerwijs een belangrijke rol. Maar door de aanscherping van onze strategie, waarin we focussen op het vergroten van klantbetrokkenheid, zijn we beter in staat ons te verdiepen in de uitdagingen van onze klanten en hen proactief te ontzorgen. Ook is de groei een gevolg van de forse investeringen in ons machinepark en in de werving en opleiding van onze collega’s.”

Uitbreidingen

De forse investeringen dragen bij aan de wereldwijde groei van NTS. Zo breidde het hightechbedrijf het afgelopen jaar de locaties in onder andere Eindhoven, Shanghai en Tsjechië verder uit, zowel in vierkante meters als in het machinepark. Behalve dat wordt er ook op twee locaties volledige nieuwbouw gerealiseerd.

De mondiale aanwezigheid en betrokkenheid zorgt voor een vergroot klantpartnerschap. Dit resulteert voor NTS, naast een toename in productiewerk, in een grotere rol tijdens de ontwikkelingsfase. Hiermee is er voor NTS meer ruimte om vanuit haar diepgaande expertise klanten te ondersteunen in ontwerp- en ontwikkelprocessen, en hen volledig te ontzorgen. Een consequentie hiervan is dat het aantrekken van goede vakmensen nog belangrijker wordt.

Semiconductor- en analytical markt

Na een aanscherping van de strategische koers in 2020, legt het hightechbedrijf een nadrukkelijke focus op de semiconductor- en analytical markt. De prognoses voor 2023 in deze markten verschillen. Op dit moment wordt NTS geconfronteerd met een wereldwijde tijdelijke daling in de semiconductormarkt. “De tijdelijke daling zien we als kans om ons voor te bereiden op komende groei”, aldus Bouman. Want NTS ziet op lange termijn verdere groei in de semiconductormarkt. Op de analytical markt blijft het aandeel van NTS sterk. De groeiende vraag naar analytische apparatuur voor mondiale uitdagingen – zoals klimaatverandering, vergrijzing, de energiecrisis en voedselproductie –, ligt daaraan ten grondslag.

NTS blijft groeien

Al met al is er over de volledige breedte van de organisatie sprake van een verdiepingsslag, mede door het intensievere klantcontact in de ontwerp- en ontwikkelfase. Hierdoor voegt NTS vanuit brede en diepgaande expertise waarde toe in de gehele projectcyclus – een ontwikkeling die de basis vormt voor de verdere groei van het bedrijf.

Om deze groei tegemoet te komen blijft NTS wereldwijd investeren in gebouwen, machines en personeel. Zo worden dit jaar twee nieuwe productielocaties, in Drachten en in Singapore, geopend. Ook ligt de focus op het aantrekken van nog meer juiste vakmensen. NTS telt momenteel circa 1800 medewerkers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Vision, Robotics & Motion: slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

31-05 Het vinden en implementeren van passende oplossingen met vision, robotica en motion is vaak…

Personeel en Opleiding

J. v.d. Mortel heeft zijn eigen digitale leeromgeving

24-05 Hoe dat werkt? Neem Marcel. Een tijdje geleden is hij bij J. v.d. Mortel…

Bedrijf en Economie

Maakindustrie cruciaal voor sterke samenleving

01-05 Volgens FME-voorzitter Theo Henrar is de maakindustrie in Nederland van grote waarde, en dit…

Transport en Logistiek

Workshop over inzet AGV’s en mobiele robots

29-03 Integratie van AGV’s (automatisch geleide voertuigen) en mobiele robots leidt tot betere benutting van…

Toeleveren

Nederlandse productiebedrijven doen het beter dan Britse collega’s

23-03 Bijna negen van de tien ondervraagde engineers (87%) voor het rapport Stand van zaken…

Verspanen

Doorbraak AM als volwaardige productietechnologie is aanstaande

08-03 Dit is ook het domein van Fraunhofer Innovation Platform bij de Universiteit Twente (FIP-AM@UT),…

Toeleveren

Zuid-Hollandse maakindustrie komt bijeen in Van Nelle Fabriek

22-02 Dit jaar is er weer een gevarieerd programma met diverse keynotes en technologielezingen, onder…

Toeleveren

Nevat lanceert Update methode voor medewerkers

30-01 De Update methode, die door en voor bedrijven in de maakindustrie is ontwikkeld, zorgt…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021