Okuma onthult zijn ‘best bewaarde geheim’ op GrindingHub

Okuma Europe zegt van 17 t/m 20 mei op GrindingHub 2022 in Stuttgart (D) zijn ‘best bewaarde geheim’ te presenteren. De machinebouwer geniet een internationale reputatie voor innovatieve draai- en freesmachines.

De GI-20NII binnenslijpmachine van Okuma bereikt een hoge nauwkeurigheid dankzij een vijfzijdige hydrostatische geleiding.

Waar Okuma minder om bekend staat is dat het al meer dan 100 jaar actief is in de ontwikkeling en productie van innovatieve slijpmachines. Daarom worden de GI-20NII en GP25W slijpmachines tijdens de Grindinghub in de spotlights gezet.

De GI-20NII binnenslijpmachine is perfect voor profielslijpen en geautomatiseerde serieproductie. De machine is mede dankzij de vijfzijdige hydrostatische geleiding nauwkeurig, efficiënt en vooral betrouwbaar. Het eigen Thermo-Friendly Concept van Okuma zorgt voor thermische stabiliteit en dus betere machineprestaties. Met behulp van de numeriek gestuurde as kan de machine bij kortere cyclustijden een hogere afnamecapaciteit bereiken, zowel in de versie met twee assen als in die met vier assen. De direct aangedreven hoogfrequente spillen met verschillende vermogens- en toerentalbereiken (15.000 min-1 tot 150.000 min-1) bieden maximale flexibiliteit.

Optimaal uitwendig slijpen

De GP25W is ideaal voor de hoogwaardige bewerking en nauwkeurige massaproductie van kleine onderdelen voor gebruik in de auto-industrie, huishoudelijke apparaten of hydraulische systemen. Door de compacte afmetingen is de machine eenvoudig te integreren in een productie-omgeving.

De GP25W voor uitwendig slijpen is geschikt voor de hoogwaardige bewerking en nauwkeurige massaproductie van kleine onderdelen.

De GP25W voor uitwendig slijpen is geschikt voor de hoogwaardige bewerking en nauwkeurige massaproductie van kleine onderdelen.

Gebruikers profiteren van kortere bewerkingstijden dankzij snelle voedingen. Bovendien wordt de snelheid van de slijpschijf automatisch aangepast en worden ongewenste resonantiefrequenties die door het bewerkingsproces worden veroorzaakt, gecontroleerd om de nauwkeurigheid van de componenten constant hoog te houden. Zowel de GI-20NII binnenslijpmachine als de GP25W voor uitwendig slijpen, wordt geleverd met Okuma’s OSP-P300GA CNC-besturingssysteem, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn en ook zorgen voor snellere insteltijden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Open huis Okuma in Europees hoofdkwartier

30-10 “Energiebesparing, efficiënt gebruik van grondstoffen en een gebrek aan gespecialiseerde werknemers vormen voor onze…

Verspanen

Nieuwe CNC-besturing Okuma heeft uitgebreide functies voor cyberbeveiliging

03-10 Met drie wereldpremières, verschillende Europese premières, opvallende automatiseringsoplossingen en de nieuwe CNC-machinebesturing OSP-P500, was…

Verspanen

Okuma pakt uit bij dubbel jubileum

21-08 De Japanse fabrikant van CNC-bewerkingsmachines viert dit jaar twee jubilea – de 125e verjaardag…

Toeleveren

GrindingHub lanceert digitaal platform

19-04 Op 23 mei 2023 krijgen bedrijven de kans om hun nieuwe producten en technologieën…

Verspanen

Okuma viert 125-jarig bestaan met een jaar vol mijlpalen in het verschiet

07-04 Voortdurende verdere ontwikkeling met focus op de eisen van de klant is sinds de…

Verspanen

Live demo’s Sandvik Coromant bij Okuma op Machineering

20-03 Okuma zal op Machineering zijn Multus U3000 multitasking-machine presenteren. Als onderdeel van de showcase…

Verspanen

Okuma kondigt energie-efficiënte “Green-Smart Machines” aan

02-12 Okuma is van plan zijn klanten in de nabije toekomst “Green-Smart Machines” aan te…

Transport en Logistiek

Next level machinetransport

24-08 Jan van Dam vervoert al een aantal jaren alle machines die Okuma Benelux bij…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?