OOM-Awards voor Aru, Jachtwerf Stofberg en LMB

0

De eerste winnaars van de OOM-Awards 2019, de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio, zijn bekend: in Noord-Holland eindigden ARU uit Assendelft en Jachtwerf Stofberg uit Enkhuizen samen op de eerste plek.

“ARU zorgt niet alleen dat het personeel up-to-date is met de laatste ontwikkelingen”, aldus de jury. “Het bedrijf geeft ook continu ruimte aan vmbo-stagiairs en mbo-leerlingen op alle niveaus, zowel in de bbl als in de bol. ARU is een prima bedrijf om als leerling een vakopleiding te voltooien. Daarnaast is ARU een prima plek om te zijn, te werken en jezelf te ontwikkelen.”

Vakmanschap
Ook over Jachtwerf Stofberg waren de juryleden unaniem te spreken. En daarom heeft de jury besloten beide bedrijven de OOM-Award Noord-Holland 2019 toe te kennen: “Jachtwerf Stofberg heeft al jaren een continue stroom van stagiairs. Stofberg is een bijzonder bedrijf waar een grote inspanning wordt geleverd om het vakmanschap op de jonge scheepsbouwer over te brengen. Stofberg is daarmee terecht winnaar van de OOM-Award Noord-Holland 2019, samen met ARU.”

OOM-Awards voor Aru, Jachtwerf Stofberg en LMB
Winnaar Jachtwerf Stofberg. De jury: “Stofberg levert een grote inspanning om het vakmanschap op de jonge scheepsbouwer over te brengen.”

Gelderland
Ook de winnaar in Gelderland is bekend: LMB Vorden (Vorden) liet Bronkhorst High-Tech (Ruurlo) en Hewigo (Winterswijk) achter zich. Woensdag 19  juni wordt de winnaar in Utrecht bekend. Hier zijn genomineerd Roxin CNC (Harmelen), OMVE Lab & Pilot Equipment (De Meern) en De Nijborg Agri (Renswoude). Later volgen Zuid-Holland en Noord-Nederland.

Criteria nominatie
De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM-Award
De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Hun gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.