Open Huis DMG Mori stelt automatisering centraal

Van 9 t/m 13 en van 16 t/m 21 mei organiseert DMG Mori in het Zuid-Duitse Pfronten een huisshow. Hiervoor trekt de machinebouwer maar liefst twee weken uit. In de nieuwe, grotere showroom zullen toekomstgerichte en flexibele automatiseringsoplossingen het centrale thema zijn. Daarnaast zijn er twee wereldprimeurs.

De nieuwe NTX 500 is ontwikkeld voor high-speed en microbewerking van complexe werkstukken, bijvoorbeeld voor medische technologie.

Om de bezoekers beter te verdelen en meer tijd te hebben voor persoonlijke gesprekken, trekt DMG Mori twee weken uit voor haar traditionele huisbeurs in Pfronten. In de nieuwe showroom zullen veertien automatiseringsoplossingen te zien zijn. Daarmee is automatisering het centrale thema van het open huis. DMG Mori presenteert vier innovaties op dit gebied: de Robo2Go MAX, de Matris light, de PH Cell MAX en de PH 50. Op het gebied van digitalisering ligt de focus op de Cell Controller LPS4, de Digital Twin, Tooling CAM en Store. Twee wereldpremières – de NTX 500 en de DMU/DMC 85 H monoBLOCK – maken het open huis compleet. Onderdeel van het programma zijn presentaties die vanuit de DMG Mori Broadcast Studio live en online worden uitgezonden.

Vier automatiseringsinnovaties

Met de nieuwe Robo2Go MAX kan ook de bewerking van zware werkstukken op grote draaibanken en draai-freescentra eenvoudig worden geautomatiseerd. In de sterkste uitvoering kan de robot componenten met een werkstukmassa tot 115 kg in een diameterbereik van 40 tot 400 mm hanteren. Productie van kleine series en wisselende werkstukken vereist flexibele automatiseringsoplossingen. Matris Light is een ruimtebesparend en collaboratief automatiseringssysteem voor werkstukken met een massa tot 5 kg, dat in veel gevallen binnen vijf minuten op verschillende bewerkingsmachines kan worden aangesloten. Hier ondersteunt de robot de operator bij zijn directe werk en maakt het autonoom laden en lossen van maximaal 108 werkstukken mogelijk.

De nieuwe PH Cell 2000 biedt een hoge flexibiliteit in pallethandling. Er is ruimte voor maximaal 21 pallets die tijdens de productie parallel kunnen worden beladen. De oppervlakte is slechts 16,5 m². In de PH Cell 2000 kunnen palletformaten tot 800 x 800 mm worden geïntegreerd, waardoor werkstukdiameters tot 1.100 mm mogelijk zijn. Het transfergewicht is maximaal 2.000 kg.

De nieuwe PH 50 is het meest compacte en voordelige pallethandlingsysteem in het portfolio van DMG Mori. Het systeem is compatibel met de Lasertec 50 PrecisionTool en bijvoorbeeld ook de DMP-serie, de DMU 50 of de Ultrasonic 50. De nieuwe PH 50 is een ideale oplossing met een oppervlakte van slechts 2,7 m². Het maximale aantal pallets is 22 en de werkstukmassa inclusief pallet kan, afhankelijk van de uitvoering, oplopen tot 70 kg. De nieuwe Pallet Master maakt een overzichtelijk beheer van de automatisering direct via de machinebesturing mogelijk.

Drie digitaliseringsoplossingen

DMG Mori presenteert ook drie nieuwe digitaliseringsoplossingen. De nieuwe Cell Controller LPS 4 kan alle afzonderlijke machines, cellen en productiesystemen integreren in een flexibel productienetwerk. Ook regelt deze de automatische aanvoer van materialen, gereedschappen en bedrijfsbenodigdheden via AGV’s. Tevens verbindt de nieuwe DMG Mori API het productienetwerk naadloos met bovenliggende systemen zoals APS, MES en ERP.

Verder voorziet DMG Mori een belangrijke rol voor Digital Twins. Tegenwoordig wordt van elke echte bewerkingsmachine een Digital Twin gecreëerd. Naast voordelen in de aanloop naar installatie, onder meer in de engineering van flexibel te automatiseren productiesystemen, komt de toegevoegde waarde van de digital twin nu nog dichter bij de kernprocessen van de klant. De DMG Mori Digital Twin geeft een dynamisch beeld van alle componenten, functionaliteiten en assen evenals alle besturingsfuncties van NC en PLC – inclusief de relevante cycli. Voordelen die DMG Mori schetst zijn 40% hogere productiesnelheden, 30% lagere kosten en het volledig vermijden van botsingen.

Tot slot is er een oplossing voor efficiënt gereedschapsbeheer, waarbij correcte data fundamenteel is. Met DMG Mori Tooling is de complete gereedschapsdataset slechts een scan verwijderd. Dit betekent dat alle geometrische informatie op de afdeling inkomende goederen eenvoudig via barcode kan worden geüpload naar de eigen database van het bedrijf. Scan-by-scan creëert DMG Mori Tooling zo maximaal comfort op weg naar een professioneel gereedschapsbeheer, ook bij het inkoopproces.

De nieuwe DMU/DMC 85 H monoBLOCK richt zich met name op gebruikers uit de machinebouw, matrijzenbouw, luchtvaart- en de semiconductorindustrie.

De nieuwe DMU/DMC 85 H monoBLOCK richt zich met name op gebruikers uit de machinebouw, matrijzenbouw, luchtvaart- en de semiconductorindustrie.

Twee machineprimeurs

In totaal worden er tijdens de huistentoonstelling, die zowel digitaal als fysiek te bezoeken is, 26 machines gepresenteerd, waaronder twee wereldprimeurs. De aanhoudende trend naar steeds complexere werkstukken vereist veelzijdige productieoplossingen. Met de NTX-serie heeft DMG Mori complete draai- en freescentra in het assortiment voor de productie van werkstukken voor veeleisende industrieën.

De NTX 500 is het nieuwe instapmodel. Het meest compacte model in de serie biedt een werkgebied voor werkstukken met een diameter tot 120 mm en een lengte tot 558 mm. Net als bij de grotere modellen, bevindt zich in het hart van de NTX 500 een snelle Turn & Mill compactMASTER-spil met +/- 120° zwenkbereik voor absolute flexibiliteit bij vijfassig simultaan bewerken. Bovendien maakt het draaifreescentrum zeszijdige compleetbewerking van werkstukken mogelijk.

De DMU/DMC H monoBLOCK-serie wordt uitgebreid met de nieuwe DMU 85 H monoBLOCK en DMC 85 H monoBLOCK in de variant met palletwisselaar. Het nieuwe formaat richt zich met name op gebruikers uit de machinebouw, matrijzenbouw, luchtvaart- en de semiconductorindustrie. Dankzij de ideale spaanafvoer is een procesbetrouwbare horizontale vijfassige bewerking van complexe werkstukken mogelijk. De DMU/DMC 85 H monoBLOCK kan dankzij een bereik van 850×1.150×900 mm een breed scala aan componenten bewerken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Sluiter Machining kiest met 3nine voor stabiliteit en schone lucht

20-06 Sinds de oprichting van Sluiter Machining in 2005 heeft de toeleverancier zich gericht op…

Verspanen

Mazak steekt alle energie in Open House in Leuven

20-06 Mazak richt zich volledig op het eigen Open House in Leuven, waar de specialist…

Verspanen

Veel automatisering op huisshow Hedelius

07-06 Het nieuwe model van de Tiltenta-serie viert zijn première: de Tiltenta 10. Dit krachtige…

Automatisering

Automatiseringsoplossing Light

25-05 Met de Matris Light biedt DMG Mori een flexibele automatiseringsoplossing voor de efficiënte productie…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

04-05 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Heller Open House richt zich op nieuwe generatie vier- en vijfassers

04-05 Bezoekers konden deze week hun hart ophalen bij het Open House van Heller. Met…

Verspanen

Open huis Humacs Krabbendam met demo’s en kennissessies

04-05 Humacs Krabbendam levert een breed pakket aan services en vertegenwoordigt diverse machinemerken, waaronder SMEC…

Verspanen

Heller organiseert Open House én verwerft belang in IGH Infotec

11-04 Heller pakt dit jaar stevig uit op het Open House. Met live presentaties van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X