Open huis Tuwi: ‘Need for speed’

Onder het thema ‘Need for speed’ presenteert Tuwi tijdens haar open huis een groot aantal machines voor metaalbewerking van diverse fabrikanten. Het open huis in de showroom van Tuwi in Winterswijk is op 13, 14 en 15 juni doorlopend geopend van 9.00 tot 21.00 uur.

Een hoogtepunt is de introductie van het TCI-programma. Tuwi heeft het complete pakket van deze Spaanse fabrikant toegevoegd aan haar leveringspakket. TCI ontwikkelt en produceert laser-, waterstraalsnijmachines en kantbanken. In de showroom wordt de gecombineerde waterplasmasnijmachine BP-C 4020 gedemonstreerd.

3D printers
Eveneens nieuw zijn de 3D printers van het merk Fysic 3D, een Nederlandse fabrikant van 3D printers. De Fysic 3D Expert is een printer voor bedrijven die het 3D printen in de bedrijfsprocessen willen opnemen. Tijdens het open huis zijn de experts van Fysic 3D aanwezig om deze nieuwe techniek  te demonstreren.

Tuwi introduceert ook de Durma HD-TC buislasersnijmachine voor het snel, nauwkeurig en kostenbesparend snijden van 2D buisprofielen met Precitec Procutter snijkop en IPG laserbron. Eveneens van het Turkse fabricaat Durma worden een servo kantbank met Durma DAM hoekmeetsysteem getoond en een compacte plasmasnijmachine voorzien van Hypertherm True Hole Technology.

Van Euromac wordt de FX Bend gedemonstreerd. Dit is een compacte en razendsnelle elektrische kantbank. Uiteraard wordt van de Italiaanse fabrikant Euromac ook een ponsnibbelmachine getoond:  de STX Flex met dubbele servomotoren op de Y-as voor nog snellere verplaatsing en volledig automatisch plaathandlingssysteem. Een ander hoogtepunt is de Schröder PowerBend Industrial, een nieuwe Heavy Duty zwenkbuigmachine.

Verder staan in de showroom de volgende machines demogereed opgesteld: MG hydraulisch aangedreven platenwals met EVO Touch Command bessturing; Thoman profielbuigmachine met automatisch radiusmeetsysteem en grafische Touch-Screen besturing; SAF profielwals: de ideale instaplijn voor iedereen die start met het walsen van buis en/of profielen; VG slijp/ontbraammachines en Costa borstelontbraammachines; CMA boorcentrum: van standaard machine naar flexibele turn-key oplossing; CMA tapmachines, Alzmetall boormachines en Imet zaagmachines en Sunrise pons- en ponsknipmachines.

Raceauto
Naast het uitgebreide machineprogramma geeft Tuwi ook een andere draai aan het begrip snelheid: in de showroom staat een Formule 1 raceauto waarmee bezoekers worden uitgedaagd de snelste tijd te klokken.

Bekijk hier de speciale uitgave van het Tuwi magazine, vol informatie over de machines die tijdens het open huis zijn te zien.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

TUWI draagt import van Euromac over aan JÖRG Machines

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Plaatbewerking

Zwenkbuiger is een verrijking voor Martens

07-12 Een beetje stiekem keek Wim Martens al een aantal jaren naar een zwenkbuigmachine. Maar…

Verspanen

Galvano Metaal verbetert zaagservice met Imet zaagautomaat

17-11 Om de service naar haar klanten verder te verbeteren levert staalhandel Galvano Metaal naast…

Plaatbewerking

Van Pommeren kan weer snel schakelen

02-11 Enkele jaren geleden heeft Van Pommeren Las- en Montagebedrijf in Veenendaal zijn knipschaar en…

Plaatbewerking

Tuwi heeft primeur met open huis in coronatijd

09-09 Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, is er…

Plaatbewerking

Open huis Tuwi in nieuwe showroom Moerdijk

26-08 Tuwi neemt de nieuwe vestiging in Moerdijk officieel in gebruik met een open huis…

Plaatbewerking

Tuwi brengt showroom dichterbij

01-07 Tuwi heeft in Moerdijk een tweede vestiging met een grote showroom in gebruik genomen.…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X