Open huis Tuwi: ‘Need for speed’

Onder het thema ‘Need for speed’ presenteert Tuwi tijdens haar open huis een groot aantal machines voor metaalbewerking van diverse fabrikanten. Het open huis in de showroom van Tuwi in Winterswijk is op 13, 14 en 15 juni doorlopend geopend van 9.00 tot 21.00 uur.

Een hoogtepunt is de introductie van het TCI-programma. Tuwi heeft het complete pakket van deze Spaanse fabrikant toegevoegd aan haar leveringspakket. TCI ontwikkelt en produceert laser-, waterstraalsnijmachines en kantbanken. In de showroom wordt de gecombineerde waterplasmasnijmachine BP-C 4020 gedemonstreerd.

3D printers
Eveneens nieuw zijn de 3D printers van het merk Fysic 3D, een Nederlandse fabrikant van 3D printers. De Fysic 3D Expert is een printer voor bedrijven die het 3D printen in de bedrijfsprocessen willen opnemen. Tijdens het open huis zijn de experts van Fysic 3D aanwezig om deze nieuwe techniek  te demonstreren.

Tuwi introduceert ook de Durma HD-TC buislasersnijmachine voor het snel, nauwkeurig en kostenbesparend snijden van 2D buisprofielen met Precitec Procutter snijkop en IPG laserbron. Eveneens van het Turkse fabricaat Durma worden een servo kantbank met Durma DAM hoekmeetsysteem getoond en een compacte plasmasnijmachine voorzien van Hypertherm True Hole Technology.

Van Euromac wordt de FX Bend gedemonstreerd. Dit is een compacte en razendsnelle elektrische kantbank. Uiteraard wordt van de Italiaanse fabrikant Euromac ook een ponsnibbelmachine getoond:  de STX Flex met dubbele servomotoren op de Y-as voor nog snellere verplaatsing en volledig automatisch plaathandlingssysteem. Een ander hoogtepunt is de Schröder PowerBend Industrial, een nieuwe Heavy Duty zwenkbuigmachine.

Verder staan in de showroom de volgende machines demogereed opgesteld: MG hydraulisch aangedreven platenwals met EVO Touch Command bessturing; Thoman profielbuigmachine met automatisch radiusmeetsysteem en grafische Touch-Screen besturing; SAF profielwals: de ideale instaplijn voor iedereen die start met het walsen van buis en/of profielen; VG slijp/ontbraammachines en Costa borstelontbraammachines; CMA boorcentrum: van standaard machine naar flexibele turn-key oplossing; CMA tapmachines, Alzmetall boormachines en Imet zaagmachines en Sunrise pons- en ponsknipmachines.

Raceauto
Naast het uitgebreide machineprogramma geeft Tuwi ook een andere draai aan het begrip snelheid: in de showroom staat een Formule 1 raceauto waarmee bezoekers worden uitgedaagd de snelste tijd te klokken.

Bekijk hier de speciale uitgave van het Tuwi magazine, vol informatie over de machines die tijdens het open huis zijn te zien.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

Efficiënte oplossingen voor tappen, boren, frezen en zagen

13-02 CMA is een Spaanse machinefabrikant die flink aan de weg timmert. Deze producent voert…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Verspanen

Humacs Krabbendam trekt publiek met vijfassers en automatisering

06-12 “Ons open huis was een groot succes”, zegt Salesmanager Bert Versteeg. “Klanten uit het…

Verspanen

Alles draait om automatisering tijdens open huis bij Dormac

23-10 Dormac presenteert allereerst een uitgebreide line-up van metaalbewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn specifiek…

Verbinden

Complete, veilige oplossing voor handlaserlassen

03-10 De volledig ingerichte handlaserlascel is een nieuw product in het assortiment van Tuwi. “We…

Plaatbewerking

Nieuw Technology Center in Enschede onderstreept ambities Bodor Laser

20-09 Met het Technology Center, dat geheel gewijd is aan de fiberlasers van Bodor, heeft…

Plaatbewerking

Tuwi en Q-Fin gaan samenwerken

19-09 “We kunnen elkaar enorm versterken”, zegt commercieel directeur Marco Mans van Tuwi over het…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?