Open Mind terug op Farnborough Airshow

Open Mind Technologies keert terug naar de Farnborough International Airshow om de nieuwste versie van zijn hyperMILL CAD/CAM software te introduceren. Versie 2022.1 bevat meer functies, geoptimaliseerde strategieën en verbeteringen voor krachtigere en vereenvoudigde machine- en controlleronafhankelijke NC-programmering.

hyperMILL biedt moderne oplossingen voor het efficiënt bewerken van turbineringen

Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow om te leren, te netwerken en zaken te doen. Dit internationale evenement biedt Open Mind de kans om te laten zien hoe het productiebedrijven in de lucht- en ruimtevaartsector helpt een kritisch voordeel te behalen in het licht van zware concurrentie.

VIRTUAL Machining

Op de stand zullen medewerkers van Open Mind de optimalisaties van hyperMILL demonstreren, waaronder aan de 5-assige strategieën in VIRTUAL Machining. Dit biedt gebruikers betere resultaten op het gebied van oppervlaktekwaliteit, nieuwe opties voor 2D-functionaliteit en efficiënte innovaties in de productie van elektroden die een gemakkelijkere en snellere programmering voor de toeleveringsketen van de lucht- en ruimtevaart opleveren.

VIRTUAL Machining draait om het betrouwbaar genereren, optimaliseren en simuleren van NC-code door middel van een verzameling gerichte oplossingen. Virtueel bewerken kan worden gebruikt om alle processtappen in CNC-productie in kaart te brengen voor een perfecte procesbesturing. De modulaire technologie ondersteunt nu ook additieve bewerkingsprogramma’s.

De Optimizer-module, die krachtige optimalisatiealgoritmen levert voor efficiënte meerassige bewerking, beschikt ook over de functie ‘Optimized Table-Table Logic’ voor eenvoudige programmering en kortere tijd tussen sneden. De gebruiker selecteert een afstandswaarde en de Optimizer berekent automatisch de veiligheidsafstanden met behulp van het onbewerkte onderdeel, de component en de klemmen die in de takenlijst zijn geselecteerd.

Intelligente uitlijning met één druk op de knop

Een ander hulpmiddel voor meer efficiëntie en kosteneffectiviteit bij het bewerken is de intelligente real-time uitlijning van componenten in CAM met behulp van hyperMILL BEST FIT. Het niet-uitgelijnde onderdeel wordt op de machine gesondeerd met behulp van 3D-tasterwerk en de tasterpunten worden in de vorm van een meetlogboek teruggestuurd naar het CAM-systeem. BEST FIT past vervolgens de NC-code nauwkeurig aan de werkelijke componentpositie aan. De aangepaste NC-code wordt vervolgens gesimuleerd in de virtuele machine op de eigenlijke klemopstelling en automatisch geoptimaliseerd. Dit heeft al bewezen aanzienlijke besparingen op te leveren voor lucht- en ruimtevaartfabrikanten over de hele wereld.

5-assige radiale bewerking

Bewerkingsstrategieën voor 2.5D-, 3D-, HSC-, Free/Turn- en 5-assige toepassingen zullen ook worden gedemonstreerd om te laten zien hoe ze de ideale oplossing bieden voor elke bewerkingssituatie. De nieuwe ‘Flow Equidistant’ invoerstrategie is de eerste in zijn soort die het genereren van toolpaths ondersteunt met een constante invoer voor verticale en uitdagende oppervlakken. Dit betekent dat deze oppervlakken kunnen worden geïntegreerd in de totale bewerkingsvolgorde en één stap verwerkt om naadloze bewerking met een hoge oppervlakteafwerkingskwaliteit te bieden.

Ondersnijdingsdetectie

Nieuwe ondersnijdingsdetectie identificeert automatisch ondersnijdingen en voert desgewenst de bijbehorende bewerkingsaanpassingen uit. Dit betekent dat ondersnijdingsgebieden nu kunnen worden overgeslagen zonder dat handmatige interventie nodig is. Hierdoor hoeven gebruikers geen extra oppervlakken te genereren.

Een speciale 3-assige machinemodus vereenvoudigt het gebruik van radiale bewerking op deze machines aanzienlijk en de functie ‘Smooth Overlap’ kan worden toegepast op het algemene freesgebied zonder een grenscurve te selecteren. De functie ‘Smooth Overlap’ combineert bijvoorbeeld de overgangen tussen twee oppervlakken die in verschillende bewerkingsrichtingen zijn gefreesd. Dit resulteert in perfect overgangsvrije oppervlakken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Open Mind brengt hyperMILL-versie 2024 uit

05-06 Voorbeelden van de doorontwikkeling van de software zijn vereenvoudigde restmateriaalverwerking, interactie met machinebesturingen en…

Automatisering

‘Investeren in software tegenwoordig vanzelfsprekend’

09-04 Van Leeuwen is al zo’n 30 jaar zelfstandig in de plaatwerkindustrie actief. Hij was…

TechnishowNieuws

25% meer rendement met CADCAM en simulatie

13-03 “Veel maakbedrijven realiseren zich nog niet volledig het potentieel van software zoals CADCAM en…

TechnishowNieuws

Open Mind presenteert hyperMILL-CAM-Innovaties

05-02 Aan bod komen baanbrekende technologieën voor digitale procesketens, waaronder connected manufacturing, automatisering, draaien en…

Automatisering

Innovatie ontmoet traditie in CNC-gefreesde notenkraker

18-12 Samen met Emuge-Franken stelde Open Mind zichzelf een taak: een notenkraker (40 cm hoog)…

Automatisering

YouTube-beroemdheid opnieuw ontworpen

13-09 De helm was een demonstratie van de expertise van de Japanse toeleverancier in het…

Automatisering

Open Mind pakt uit met hyperMILL op EMO

17-07 De Duitse CAD/CAM-ontwikkelaar is zich bewust van het enorme belang van ’s werelds toonaangevende…

Verspanen

Goed voorbereid op de toekomst met CAD/CAM-automatisering

26-06 Maakbedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun CAM-programmering efficiënter te maken, zouden…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV