Open Mind terug op Farnborough Airshow

Open Mind Technologies keert terug naar de Farnborough International Airshow om de nieuwste versie van zijn hyperMILL CAD/CAM software te introduceren. Versie 2022.1 bevat meer functies, geoptimaliseerde strategieën en verbeteringen voor krachtigere en vereenvoudigde machine- en controlleronafhankelijke NC-programmering.

hyperMILL biedt moderne oplossingen voor het efficiënt bewerken van turbineringen

Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow om te leren, te netwerken en zaken te doen. Dit internationale evenement biedt Open Mind de kans om te laten zien hoe het productiebedrijven in de lucht- en ruimtevaartsector helpt een kritisch voordeel te behalen in het licht van zware concurrentie.

VIRTUAL Machining

Op de stand zullen medewerkers van Open Mind de optimalisaties van hyperMILL demonstreren, waaronder aan de 5-assige strategieën in VIRTUAL Machining. Dit biedt gebruikers betere resultaten op het gebied van oppervlaktekwaliteit, nieuwe opties voor 2D-functionaliteit en efficiënte innovaties in de productie van elektroden die een gemakkelijkere en snellere programmering voor de toeleveringsketen van de lucht- en ruimtevaart opleveren.

VIRTUAL Machining draait om het betrouwbaar genereren, optimaliseren en simuleren van NC-code door middel van een verzameling gerichte oplossingen. Virtueel bewerken kan worden gebruikt om alle processtappen in CNC-productie in kaart te brengen voor een perfecte procesbesturing. De modulaire technologie ondersteunt nu ook additieve bewerkingsprogramma’s.

De Optimizer-module, die krachtige optimalisatiealgoritmen levert voor efficiënte meerassige bewerking, beschikt ook over de functie ‘Optimized Table-Table Logic’ voor eenvoudige programmering en kortere tijd tussen sneden. De gebruiker selecteert een afstandswaarde en de Optimizer berekent automatisch de veiligheidsafstanden met behulp van het onbewerkte onderdeel, de component en de klemmen die in de takenlijst zijn geselecteerd.

Intelligente uitlijning met één druk op de knop

Een ander hulpmiddel voor meer efficiëntie en kosteneffectiviteit bij het bewerken is de intelligente real-time uitlijning van componenten in CAM met behulp van hyperMILL BEST FIT. Het niet-uitgelijnde onderdeel wordt op de machine gesondeerd met behulp van 3D-tasterwerk en de tasterpunten worden in de vorm van een meetlogboek teruggestuurd naar het CAM-systeem. BEST FIT past vervolgens de NC-code nauwkeurig aan de werkelijke componentpositie aan. De aangepaste NC-code wordt vervolgens gesimuleerd in de virtuele machine op de eigenlijke klemopstelling en automatisch geoptimaliseerd. Dit heeft al bewezen aanzienlijke besparingen op te leveren voor lucht- en ruimtevaartfabrikanten over de hele wereld.

5-assige radiale bewerking

Bewerkingsstrategieën voor 2.5D-, 3D-, HSC-, Free/Turn- en 5-assige toepassingen zullen ook worden gedemonstreerd om te laten zien hoe ze de ideale oplossing bieden voor elke bewerkingssituatie. De nieuwe ‘Flow Equidistant’ invoerstrategie is de eerste in zijn soort die het genereren van toolpaths ondersteunt met een constante invoer voor verticale en uitdagende oppervlakken. Dit betekent dat deze oppervlakken kunnen worden geïntegreerd in de totale bewerkingsvolgorde en één stap verwerkt om naadloze bewerking met een hoge oppervlakteafwerkingskwaliteit te bieden.

Ondersnijdingsdetectie

Nieuwe ondersnijdingsdetectie identificeert automatisch ondersnijdingen en voert desgewenst de bijbehorende bewerkingsaanpassingen uit. Dit betekent dat ondersnijdingsgebieden nu kunnen worden overgeslagen zonder dat handmatige interventie nodig is. Hierdoor hoeven gebruikers geen extra oppervlakken te genereren.

Een speciale 3-assige machinemodus vereenvoudigt het gebruik van radiale bewerking op deze machines aanzienlijk en de functie ‘Smooth Overlap’ kan worden toegepast op het algemene freesgebied zonder een grenscurve te selecteren. De functie ‘Smooth Overlap’ combineert bijvoorbeeld de overgangen tussen twee oppervlakken die in verschillende bewerkingsrichtingen zijn gefreesd. Dit resulteert in perfect overgangsvrije oppervlakken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

DMG Mori kwaliteitszegel voor hyper MILL

27-03 Daar kunnen klanten ook gereedschappen, spaninrichtingen en andere door DMG Mori aanbevolen producten tegen…

Automatisering

hyperMILL 2023 is sneller, krachtiger en nog completer

11-01 Open Mind heeft hyperMILL 2023 uitgerust met een bewerkingsstrategie voor omgekeerde verzinkingen. De besturing…

Verspanen

Energie besparen door aanpassen koelsmeermiddeldruk

19-12 In het project is een methode ontwikkeld waarmee afhankelijk van de optredende gereedschapsslijtage de…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Licentie om te besparen

10-11 Aesculap heeft een hoogwaardige afdeling voor prototypebouw, waar vrijwel alle nieuwe productontwikkelingen vorm krijgen.…

Verspanen

Open Mind op D2M met hyperMILL CAM-innovaties

19-09 Hier zal het de innovatieve technologieën in de huidige versie 2022 van haar hyperMILL…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen