Open Mind terug op Farnborough Airshow

Open Mind Technologies keert terug naar de Farnborough International Airshow om de nieuwste versie van zijn hyperMILL CAD/CAM software te introduceren. Versie 2022.1 bevat meer functies, geoptimaliseerde strategieën en verbeteringen voor krachtigere en vereenvoudigde machine- en controlleronafhankelijke NC-programmering.

hyperMILL biedt moderne oplossingen voor het efficiënt bewerken van turbineringen

Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow om te leren, te netwerken en zaken te doen. Dit internationale evenement biedt Open Mind de kans om te laten zien hoe het productiebedrijven in de lucht- en ruimtevaartsector helpt een kritisch voordeel te behalen in het licht van zware concurrentie.

VIRTUAL Machining

Op de stand zullen medewerkers van Open Mind de optimalisaties van hyperMILL demonstreren, waaronder aan de 5-assige strategieën in VIRTUAL Machining. Dit biedt gebruikers betere resultaten op het gebied van oppervlaktekwaliteit, nieuwe opties voor 2D-functionaliteit en efficiënte innovaties in de productie van elektroden die een gemakkelijkere en snellere programmering voor de toeleveringsketen van de lucht- en ruimtevaart opleveren.

VIRTUAL Machining draait om het betrouwbaar genereren, optimaliseren en simuleren van NC-code door middel van een verzameling gerichte oplossingen. Virtueel bewerken kan worden gebruikt om alle processtappen in CNC-productie in kaart te brengen voor een perfecte procesbesturing. De modulaire technologie ondersteunt nu ook additieve bewerkingsprogramma’s.

De Optimizer-module, die krachtige optimalisatiealgoritmen levert voor efficiënte meerassige bewerking, beschikt ook over de functie ‘Optimized Table-Table Logic’ voor eenvoudige programmering en kortere tijd tussen sneden. De gebruiker selecteert een afstandswaarde en de Optimizer berekent automatisch de veiligheidsafstanden met behulp van het onbewerkte onderdeel, de component en de klemmen die in de takenlijst zijn geselecteerd.

Intelligente uitlijning met één druk op de knop

Een ander hulpmiddel voor meer efficiëntie en kosteneffectiviteit bij het bewerken is de intelligente real-time uitlijning van componenten in CAM met behulp van hyperMILL BEST FIT. Het niet-uitgelijnde onderdeel wordt op de machine gesondeerd met behulp van 3D-tasterwerk en de tasterpunten worden in de vorm van een meetlogboek teruggestuurd naar het CAM-systeem. BEST FIT past vervolgens de NC-code nauwkeurig aan de werkelijke componentpositie aan. De aangepaste NC-code wordt vervolgens gesimuleerd in de virtuele machine op de eigenlijke klemopstelling en automatisch geoptimaliseerd. Dit heeft al bewezen aanzienlijke besparingen op te leveren voor lucht- en ruimtevaartfabrikanten over de hele wereld.

5-assige radiale bewerking

Bewerkingsstrategieën voor 2.5D-, 3D-, HSC-, Free/Turn- en 5-assige toepassingen zullen ook worden gedemonstreerd om te laten zien hoe ze de ideale oplossing bieden voor elke bewerkingssituatie. De nieuwe ‘Flow Equidistant’ invoerstrategie is de eerste in zijn soort die het genereren van toolpaths ondersteunt met een constante invoer voor verticale en uitdagende oppervlakken. Dit betekent dat deze oppervlakken kunnen worden geïntegreerd in de totale bewerkingsvolgorde en één stap verwerkt om naadloze bewerking met een hoge oppervlakteafwerkingskwaliteit te bieden.

Ondersnijdingsdetectie

Nieuwe ondersnijdingsdetectie identificeert automatisch ondersnijdingen en voert desgewenst de bijbehorende bewerkingsaanpassingen uit. Dit betekent dat ondersnijdingsgebieden nu kunnen worden overgeslagen zonder dat handmatige interventie nodig is. Hierdoor hoeven gebruikers geen extra oppervlakken te genereren.

Een speciale 3-assige machinemodus vereenvoudigt het gebruik van radiale bewerking op deze machines aanzienlijk en de functie ‘Smooth Overlap’ kan worden toegepast op het algemene freesgebied zonder een grenscurve te selecteren. De functie ‘Smooth Overlap’ combineert bijvoorbeeld de overgangen tussen twee oppervlakken die in verschillende bewerkingsrichtingen zijn gefreesd. Dit resulteert in perfect overgangsvrije oppervlakken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Automatisering

Gebrema realiseert kortere doorlooptijden met VISI CADCAM voor vijfassig frezen

01-03 De gereedschapsmakerij van Gebrema is uitgerust met een geavanceerd machinepark. Hier worden de matrijzen…

Verspanen

Meerwaarde hyperMILL is goud waard

07-02 Het familiebedrijf werd in 1966 gesticht door grootvader Marcus Dhont. Als gediplomeerd horlogemaker startte…

Automatisering

OPEN MIND verwerft meerderheidsbelang in MES-fabrikant Hummingbird

02-02 Met de overname van Hummingbird Systems breidt OPEN MIND zijn portfolio van genetwerkte, gedigitaliseerde…

Automatisering

Uitbreiding hyperMILL met nieuwe functies en geoptimaliseerde strategieën

06-12 hyperMILL Virtual Machining draait om het betrouwbaar genereren, optimaliseren en simuleren van de NC-code.…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X