Opleiding lasrobotprogrammeur

0

De opleidingsinstituten SMEOT en ROC van Twente in Hengelo (O) en AT Techniekopleidingen in Terborg zijn door Smart Welding Factory (SWF) officieel erkend als Skillslab.

Docenten van deze instituten hebben onlangs de nieuwe opleiding lasrobotprogrammeur met goed gevolg afgerond. Hierdoor kunnen zij deze opleiding vanaf het nieuwe schooljaar aanbieden aan hun leerlingen en medewerkers van bedrijven.

Bij een officiële erkenning hoort een schildje dat de scholen op de muur kunnen bevestigen. Deze schildjes werden tijdens de jaarlijkse LAC-relatiedag in Enschede door Tom Bouws van het Programmabureau Smart Industry overhandigd aan Mike Broekhuizen van AT Techniekopleidingen, Han Slots van SMEOT en Bert Wessels van ROC van Twente.
De door het LAC ontwikkelde opleiding is geheel digitaal. Het LAC gaf tijdens de relatiedag kort uitleg over de inhoud van de opleiding en gaf tevens een kleine demonstratie op een lasrobot in een lab op de Universiteit Twente. Een sterk punt van deze opleiding is dat hij is gebaseerd op merkonafhankelijke programmeersoftware. Hiermee kunnen lasrobots van alle merken worden geprogrammeerd.

De docenten van de drie instituten die de opleiding hebben gevolgd, kunnen deze nu zelf gaan geven. Maar daarbij zal het niet blijven. Teclab in Eindhoven wordt het vierde Skillslab van Smart Welding Factory en zal ook de opleiding lasrobotprogrammeur gaan aanbieden. “We willen dit concept uitrollen over het hele land”, zegt LAC-directeur Ard Hofmeijer. “We denken ongeveer vijftien Skillslabs nodig te hebben voor landelijke dekking.”

www.smartweldingfactory.com