Oplosmiddelreiniging met hoge druk

Strengere eisen aan de deeltjes- en filmische reinheid vragen om aangepaste reinigingsopties. Daartoe behoort een nieuwe spuitreinigingsinrichting voor oplosmiddelinstallaties van Ecoclean. Deze procesoptie maakt spuitprocessen en injectie-vloeddebietwassen mogelijk met instelbare drukken tussen 10 en 16 bar via twee spuitlijsten. Dit aanvullende reinigingsproces zorgt voor betere reinigingsresultaten bij geometrisch complexe componenten en stortgoed.

Tegenwoordig zijn tal van oplosmiddelinstallaties reeds met inrichtingen voor spuitreiniging uitgerust. De spuitdruk ligt doorgaans evenwel bij 2 tot 3 bar. Bij dicht samengeperste stortgoederen en geometrisch complexe werkstukken met achtersnijdingen, draadboringen en blinde gaten alsmede deels ook bij aanvullend vervaardigde werkstukken is deze druk echter niet toereikend om aan de scherpere eisen ten aanzien van de filmische en/of deeltjesreinheid te kunnen voldoen. Immers, vervolgprocessen zoals coatings, verlijmingen en warmtebehandelingen vereisen tegenwoordig aanmerkelijk schonere oppervlakken. Op deze trend heeft het Duitse Ecoclean gereageerd met de ontwikkeling van een zogeheten hogedruk-spuitinrichting voor oplosmiddelinstallaties. Deze biedt de mogelijkheid om spuitprocessen en het injectie-vloeddebietwassen met koolwaterstoffen of gemodificeerde alcohols bij drukken tussen 10 en 16 bar uit te voeren.

Flexibel aanpasbare spuitprocessen
Voor de hogedruk-spuitreiniging wordt de reinigingsinstallatie, bijvoorbeeld een EcoCcore, in aanvulling op een mogelijk aanwezige spuitinrichting met 2 tot 3 bar van een hogedrukpomp en extra spuitlijsten voorzien. Eén spuitlijst zit op de binnenwand van de proceskamer. Een tweede is centraal in de proceskamer geplaatst, zodat er zowel van buiten als van binnen gelijktijdig of afwisselend gespoten kan worden. De aanpassing van de spuitdruk geschiedt via de met een frequentieomvormer gestuurde hogedrukpomp. Voor een aan de componentgrootte en -geometrie aangepast spuitproces kan het aantal nozzles en de goederenbeweging eenvoudig optimaal worden ingesteld. Deze uitgekiende en gemakkelijk bedienbare technologie biedt bovendien de mogelijkheid om verschillende, op de specifieke toepassing afgestemde nozzles (nozzlegrootte en straaltype) in te zetten. Druk, spuitduur, spuitwijze (gelijktijdig of afwisselend) en goederenbeweging kunnen zoals gebruikelijk als componentspecifiek reinigingssproces aangemaakt en in de installatiebesturing worden opgeslagen.

Verbeterde reinheid
Voor de reinigingsstap met buiten- en binnenspuiten worden zowel afzonderlijke werkstukken als stortgoederen in speciale werkstukdragers gepositioneerd en gefixeerd. Dit biedt bij geplaatste componenten de mogelijkheid om kritische bereiken gericht te bestrijken. Gedefinieerde bewegingen van het reinigingsvat zorgen er voor dat alle bereiken door de spuitstraal bestreken worden. Tijdens het proces worden verontreinigingen door de mechanische energie van de spuitstraal losgespoten. Gelijktijdig zorgt de hoge vloeistofuitwisseling voor het uitspoelen van deze losgespoten verontreinigingen uit deze bereiken, waardoor een beter reinigingsresultaat wordt gerealiseerd. Voordelen biedt het hogedruk-spuitreinigen ook bij de reiniging van dicht samengeperste stortgoederen. Door de hogere druk wordt een betere doordringing van de samenpakking bereikt. Bovendien treden er bij het (hogedruk)-injectie-vloeddebietwassen sterkere turbulenties op, die eveneens bijdragen aan een hogere reinigingskwaliteit. Voor reinigingsprocessen die alleen spuiten van buiten respectievelijk geen hogedrukspuiten vereisen, kan de centrale spuitstaaf met een paar handgrepen worden verwijderd. In dat geval is het volledige volume van de proceskamer voor standaard-reinigingsvaten beschikbaar.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Clean Event verbindt professionals uit keten rondom industriële reinheid

16-05 Bovendien gaan de ontwikkelingen rondom industriële reinheid razendsnel. Het blijft een race tegen de…

Toeleveren

Slimme oplossing voor efficiënte precisiereiniging

27-04 Deze is gebaseerd op gestandaardiseerde modules met geïntegreerde elektro- en besturingstechniek voor de processtappen…

Toeleveren

Reinigingstijd van 24 uur naar 24 minuten

25-04 Hybride cleaning heeft als voordeel dat je elke charge uiteindelijk reinigt met schone damp.…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish blijft doorpakken

08-12 Dat is bijzonder, want het vaak grove straalwerk en het hightech reinigen op cleanroom-niveau…

Oppervlaktetechniek

Oppervlaktebehandelaars: hogere prijzen en langere leveringstijden

10-11 De afgelopen maanden krijgt de brancheorganisatie steeds vaker van haar leden te horen dat…

Oppervlaktetechniek

Slimme oplossing voor efficiënte precisiereiniging

03-11 Deze in-line dompelinstallatie is gebaseerd op gestandaardiseerde modules met geïntegreerde elektro- en besturingstechniek voor…

Verspanen

RVS Clean brengt flexibiliteit in Grade 2 reinigen

04-04 Sinds mei 2020 is RVS Clean in staat om Grade 2 vacuüm te reinigen.…

Oppervlaktetechniek

UCMSmartLine, slimme oplossing voor efficiënte precisiereiniging

07-10 In tal van branches en markten worden steeds strengere eisen gesteld aan de componentreinheid.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X