Oreel maakt statement en zoekt 25 nieuwe medewerkers voor vast

Oreel in Hallum zoekt 25 nieuwe medewerkers voor vast. Het Friese hightech metaalbedrijf neemt hiermee afstand van flexibele uitzendcontracten die gepaard gaan met onzekerheden voor werknemers.

Directeur Sytse Oreel overlegt met een van zijn medewerkers: “Onze mensen zijn de spil van ons bedrijf en daar willen we goed op passen. Daar hoort arbeidszekerheid bij.”

Directeur Sytse Oreel: “Onze mensen zijn de spil van ons bedrijf en daar willen we goed op passen. Daar hoort arbeidszekerheid bij.”

Hoofdrol voor medewerkers

Oreel groeit als kool. De afgelopen vijftien jaar is het bedrijf gegroeid van 40 naar 140 medewerkers. Daarnaast heeft een aantal uitbreidingen plaatsgehad. De stijgende lijn zet maar door. Daarom zoekt Oreel 25 nieuwe medewerkers. Opvallend is dat het bedrijf hierbij vol inzet op vaste contracten.

Ook uitzonderlijk: voor de werving zet Oreel een langdurige campagne in waarbij medewerkers van het bedrijf de hoofdrol spelen. Zij nodigen mannen en vrouwen, die werkzaam zijn binnen de techniek of een carrièreswitch willen maken, uit om te solliciteren. Dit onderstreept het menselijke karakter dat het ruim 150 jaar oude familiebedrijf heeft: de medewerkers staan centraal.

In de campagne waarmee Oreel personeel werft, spelen de medewerkers een hoofdrol. Johannes komt uit de bouw en leerde bij Oreel lassen.

In de campagne waarmee Oreel personeel werft, spelen de medewerkers een hoofdrol. Johannes komt uit de bouw en leerde bij Oreel lassen.

Zekerheid bieden

Sytse Oreel vindt het belangrijk dat op de werkvloer een positieve sfeer heerst en tevreden mensen werken. “Ik denk dat je dat realiseert door zekerheid te bieden. Wij investeren constant in de nieuwste machines en software, in onze gebouwen en in de klanttevredenheid. Dit zorgt voor continue groei. Hierdoor kunnen we garantie bieden in de vorm van langdurige arbeidscontracten.”

De SER gaf onlangs een advies dat erop gericht is om flexibele arbeidsrelaties terug te dringen en overeenkomsten voor onbepaalde tijd aantrekkelijker te maken voor werkgevers. Oreel wacht niet op de uitvoering van dit advies. Als innovatief bedrijf wil het Friese metaalbedrijf voorop blijven lopen op het gebied van goed werkgeverschap.

Met en zonder ervaring

Bij Oreel is ruimte voor mensen die al jaren in de metaalbranche werken én voor zij-instromers. “De ene functie is kennisintensiever dan de ander. Daarom kunnen mensen die een heel nieuwe stap in hun carrière willen maken, of mensen die uit een branche komen waar minder perspectief is, hier eveneens aan de slag. Al doende leren ze en groeien ze door.” Vrouwen zijn al vertegenwoordigd bij Oreel en meer vrouwen zijn welkom. “We hebben overal hulpmiddelen, dus niemand hoeft zwaar werk te doen.’’

Marjolein is een van de vrouwen die bij Oreel haar plek al heeft gevonden. Vrouwen zijn al vertegenwoordigd bij Oreel en meer vrouwen zijn welkom.

Marjolein is een van de vrouwen die bij Oreel haar plek al heeft gevonden. Vrouwen zijn al vertegenwoordigd bij Oreel en meer vrouwen zijn welkom.

Op weg naar wereldtop

Sytse Oreel heeft een duidelijk drijfveer: ,,Dit bedrijf behoort al tot de Nederlandse top binnen de metaalbranche, maar ik wil van Oreel één van de modernste en meest duurzame metaalfabrieken van de wereld maken. Dat maakt ons alleen maar interessanter als werkgever in Hallum en omstreken.’’

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

‘Week van de Metaal’ in Noord-West Friesland

06-03 Randstad organiseert van 11 tot en met maart 15 de ‘Week van de Metaal’…

Personeel en Opleiding

Friese metaalbedrijven pakken samen tekort aan vakmensen aan

19-02 De Friese metaalbedrijven Oreel, Oostwoud en Meijer Metal werken samen om het tekort aan…

Plaatbewerking

Wereldpremière E-Brake Ultra voor Oreel

12-12 Tijdens de EuroBlech heeft SafanDarley de nieuwe generatie E-Brakes gepresenteerd, de E-Brake Ultra. Tijdens…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X