OutShape versnelt tekenwerk zetterijen

Met de online software OutShape kunnen plaatzetterijen met een paar klikken de plaatuitslagen tekenen die ze nodig hebben om te buigen. Deze software in de cloud werkt razendsnel en heel eenvoudig: profielen hoeven feitelijk niet meer getekend te worden, maar worden geconfigureerd door het invoeren van enkele gegevens.

Met een abonnement op OutShape kunnen zetterijen meer tekeningen verwerken, hun ordertijd verkorten en tegelijkertijd kostbare materialen en geld besparen.

Bij veel plaatzetterijen bestaat het gros van hun orders uit zetwerk dat relatief eenvoudig is qua vormen en afmetingen. Dat geldt bijvoorbeeld voor 80 tot 90 procent van alle gevelpanelen. Toch kost het nog best veel tijd om de tekeningen hiervoor te maken. Veel zetterijen tekenen nog op de zetbank zelf, anderen hebben hiervoor een CAD-pakket aangeschaft. Maar dat hoeft niet meer. Zij kunnen nu een abonnement nemen op OutShape. Voor een vast bedrag per maand kunnen ze dan de plaatuitslagen tekenen die ze nodig hebben. “We versnellen hiermee het tekenwerk”, zegt Barry Hogeling van OutShape. “De kracht van onze software is de eenvoud en de snelheid. Het gebruik ervan is makkelijk te begrijpen.”

Alternatief voor CAD-software

De software is specifiek voor het zetten van plaatwerk ontwikkeld. Er zitten geen toeters en bellen in, die de meeste zetterijen helemaal niet nodig hebben. “Outshape is een alternatief voor de algemene CAD-software, maar dan veel simpeler”, aldus Hogeling. Door de juiste afmetingen en hoeken in te voeren kan men eenvoudig de doorsnede tekenen van het gewenste profiel of de ruimtelijke figuur waarvan men een plaatontwerp wil maken. De software vertaalt dit binnen enkele minuten in een universeel DXF-bestand van een plaatuitslag volgens de DIN-norm 6935, dat de machine nodig heeft om het plaatdeel te buigen.

OutShape omvat ook een bibliotheek. Hierin zitten al tal van voorbeelden van veel gebruikte profielen. De gebruiker selecteert de gewenste vorm, voert de juiste lengte en buighoek in en software vertaalt dit in een nieuw profiel. Alles wat de gebruiker maakt, wordt ook in de bibliotheek opgeslagen, zodat deze tekeningen een volgende keer direct opnieuw kunnen worden gebruikt. Zetterijen kunnen ook zelf een bibliotheek aanmaken van profielen die ze zelf veel gebruiken. Indien nodig kan OutShape daarbij assisteren.

Meer tekeningen verwerken

Voor zetterijen is een abonnement op OutShape volgens Hogeling een perfecte oplossing om meer tekeningen te verwerken, hun ordertijd te verkorten en tegelijkertijd kostbare materialen en geld te besparen. Outshape genereert de plaatuitslagen heel nauwkeurig. De software is ontwikkeld in samenwerking met een aantal klanten, die ontelbare testen met verschillende materialen hebben gedaan om het buigverlies goed uit te kunnen rekenen.

Hogeling noemt de software ook voor kleinere bedrijven interessant. “Zij kunnen hiermee groeien qua hoeveelheid werk, zonder dat ze er dan direct een extra medewerker bij moeten aannemen. OutShape geeft meer flexibiliteit om verder op te schalen.”
OutShape is geschikt voor API-integraties. Zo kan de software eenvoudig worden gekoppeld aan bijvoorbeeld een ERP-systeem, waarmee verdere automatisering mogelijk wordt.

Gratis uitproberen

Belangstellenden kunnen OutShape gratis uitproberen. In de bibliotheek zitten veel standaard profielen, waarmee werkvoorbereiders de proef op de som kunnen nemen. Wie OutShape wil uitproberen, kan gebruik maken van een gratis proefperiode.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Outshape bezorgt Morgo feilloze uitslagen

25-05 Morgo Aluminium is leverancier van een uitgebreid assortiment aluminium producten voor de bouwsector en…

MetaalNieuws Extra IM

De complete gids voor ERP-software voor de metaalindustrie

01-03 Dit is op zich al een enorme uitdaging, maar fabrikanten worden geconfronteerd met nog…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Automatisering

ConstruSteel Online: staalbouw software via een browser

22-03 ConstruSteel is wereldwijd het eerste softwarebedrijf voor de staalbouw dat, naast een lokale installatie,…

Automatisering

Lantek boekt recordcijfers

03-03 De onderneming kende tijdens het zwaarste kwartaal met inperkingsmaatregelen in veel van zijn internationale…

Plaatbewerking

Schröder versterkt softwareteam

24-10 De Duitse machinebouwer Schröder voert haar inspanningen voor het automatiseren en optimaliseren van de…

Plaatbewerking

Schröder versterkt softwareteam

24-10 De Duitse machinebouwer Schröder voert haar inspanningen voor het automatiseren en optimaliseren van de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X