Overmars met servo-elektrische taparmen op EMO

0

Machinehandel Overmars is samen met DoneCNC aanwezig op de EMO in Hannover. Ze presenteren zeven verschillende modellen servo-elektrische taparmen in de range van M3 tot en met M80 en een pneumatische taparm.

DoneCNC is een Chinese fabrikant die zich al zo’n 20 jaar richt op de productie van taparmen. Machinehandel Overmars uit Warder werkt al sinds de EMO van 2015 samen met deze fabrikant. Ze brengen tapmachines op de markt onder de merknaam Taipu in de capaciteiten van M2 tot M120.

Zo is de Vertical Roller, de grootste servo-elektrische tapmachine ter wereld, voortgekomen uit deze samenwerking. Hierbij is de R&D gedaan in zowel Nederland al China. Het elektrisch schematische diagram en het industriële bouwontwerp komen uit Nederland, de mechanische onderdelen zijn ontworpen en geproduceerd in China. Dat heeft geresulteerd in een bijzondere technologie: het vermogen van de servo-elektrische motor in plaats van een pneumatische pomp is voldoende om stabiel te kunnen tappen. Het zware verticale frame vergroot de stabiliteit als een koppel van 3000 Nm nodig is.

De taparmen worden toegepast in diverse industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart, scheepvaart, nucleaire energie en defensie waar grootschalige metalen onderdelen in het veld moeten worden geïnstalleerd. Klanten die een grote M80 in gebruik hebben zijn onder meer het Duitse Emuge Franken en CNNP (China National Nuclear Power Co). Medewerkers van Overmars zijn op alle beursdagen op de stand aanwezig.

DoneCNC en Machinehandel Overmars, EMO Hannover
Hal 15, stand C57