PAC met energiezuinige Yawei-Nisshinbo op TechniShow

0

PAC, leverancier van plaatbewerkingsmachines, zal op de TechniShow het Yawei-Nisshinbo programma fiberlasers, ponsnibbelmachines, kantpersen en scharen in de spotlights zetten. PAC, dat de verkoop en service voor deze fabrikant in de Benelux nog maar kort verzorgd, heeft de eerste ponsnibbelmachines inmiddels verkocht en ziet ook veel potentie in de rest van het programma, met name de nieuwe fiberlaser.

De Yawei-Nisshinbo ponsnibbelmachines en fiberlaser zijn beide uitgerust met energiebesparende technologie zoals een servo-mechanische aandrijving op de ponsnibbelmachines en een energiezuinige fiberlaserresonator die ten opzichte van CO2 ruim 60% zuiniger is en minder onderhoud vraagt.

De ponsnibbelmachines worden gebouwd in een brugframeconstructie en voldoen daarmee aan de hoogste nauwkeurigheidseisen (geen uitbuiging van het frame). De machines zijn uitgerust met Nisshinbo hogestijl turret. Naast standalone ponsnibbelmachines in 30 en 50 tons uitvoering biedt Yawei-Nisshinbo ook volledig geautomatiseerde ponssystemen aan met geïntegreerde uithoekschaar, automatische productuitname en automatische product sorteersysteem.

De nieuwe Yawei-Nisshinbo fiberlasersnijmachines zijn uitgerust met de modernste IPG-YLS fiberlaserresonator (tot 4 kW) en een Precitec lasersnijkop. Met de precisie aandrijving van X-, Y- en Z-as bieden de Yawei-Nisshinbo fiberlasersnijmachines een hoge positioneringssnelheden en acceleratie. De IPG-YLS fiberlaserresonator is niet alleen in het voordeel door het geringe energieverbruik maar ook door de lage onderhoudskosten die een fractie zijn van de onderhoudskosten van een CO2 lasersnijsysteem. De hoge straalkwaliteit die bereikt wordt door de IPG-YLS fiberlaserresonator resulteert in hogere snijsnelheden met een verbeterde snijrandkwaliteit.

De kantbanken met servo-mechanische uitvoering zijn snel en efficiënt in energiegebruik. PAC levert naast standaard kantbank tooling ook het zogenaamde Low Friction Tooling, dat de capaciteit van de machine verhoogt. Aanvullend op het programma levert PAC de Yawei scharen met Delem controller automatisch instelbaar, maar ook leverbaar als conventionele machine met CNC gestuurde achteraanslag. Een automatische CNC voorlaadinrichting behoort tot de vele opties. Door middel van de voorlaadinrichting is nauwkeurig knippen mogelijk.

 

PAC, standnummer 7 B120