Pasman eigenaar van las- en constructiebedrijf Helldörfer

Pasman Motoren & Aggregaten heeft het las- en constructiebedrijf Hell-dörfer uit Arnhem overgenomen. Dolf Pasman, directeur van het bedrijf in Baak: “Hierdoor hebben we de beschikking gekregen over een goed uitgerust machinepark voor alle denkbare las- en constructiewerkzaamheden. Kortom, een prachtige aanvulling op onze andere diensten. We nemen ook de medewerkers over. Bestaande Helldörfer klanten kunnen dus ook in de nieuwe situatie terecht bij de vertrouwde gezichten.”

Dolf Pasman (rechts) ontvangt de sleutels van het bedrijfspand in Arnhem van Petra Eijkelkamp en Casper Helldörfer.

Pasman Motoren & Aggregaten is een nationaal en internationaal opererende onderneming en specialist op het gebied van verkoop, revisie, service en onderhoud van motoren, aggregaten en WKK-installaties. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt ook zelf producten, zoals generator- en pompsets en geavanceerde aandrijf-, automatisering- en besturingssystemen.

Uitgebreide klantenkring

Pasman neemt Helldörfer over van Petra Eijkelkamp en Casper Helldörfer. Die laatste begon in 1982 met las- en constructiewerkzaamheden. In de loop der tijd ging het bedrijf zich ook richten op de nieuw- en verbouw van schepen. De las- en constructietak kent een uitgebreide klantenkring, variërend van scheepseigenaar tot kunstenaar en van transportondernemer tot aannemer. Petra Eijkelkamp over de verkoop van hun bedrijf: “We zijn beiden 60-plussers en willen het graag rustiger aan gaan doen. Maar we vinden het belangrijk dat ons levenswerk doorgaat. We zijn ervan overtuigd dat Pasman daarvoor het juiste bedrijf is. Achterhoeks, dus nuchter en met oog voor de klant. We blijven overigens actief in Arnhem met scheepsbouw, maar gaan op kleinere schaal verder.”

Oryon Watermill

Het las- en constructiebedrijf is gevestigd aan de Nieuwe Haven in Arnhem. Dat biedt Pasman de gelegenheid om binnenvaart-, rivercruise- en evenementschepen aan de kade te ontvangen. Dolf Pasman: “We kunnen klanten naast onderhoud en reparatie aan hun motoren en generatorsets nu ook las- en constructiewerkzaamheden in zowel staal, RVS en aluminium aanbieden. Denk aan luiken, vloerplaten, trappen en andere constructies.” In de vestiging in Arnhem zal ook de Oryon Watermill worden gebouwd. Met deze innovatieve waterkrachtinstallatie kan groene energie uit stromend water worden opgewekt.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?