PBMachines verkoopt gebruikte machines van A-merken

Per 1 december is PBMachines van start gegaan. Dit nieuwe bedrijf gaat gebruikte machines voor plaatbewerking en buislasers verkopen op met name de Nederlandse markt.

PBMachines weet zich verzekerd van de steun van een drietal gerenommeerde bedrijven. Dat zijn TBM Maschinenhandel en I-H&S in Duitsland en Severn in Engeland. Zij fungeren als stille vennoten. “Het kopen van een tweedehands machine is een kwestie van vertrouwen”, zegt Dirk Jan Potharst, directeur van PBMachines. “Door vanaf het eerste gesprek de wensen te inventariseren, de mogelijkheden te bekijken en door samen te werken met deze drie partners, kunnen wij in een grote behoefte voorzien.

De door ons ingekochte machines worden eerst uitgebreid getest, eventueel (volledig) gereviseerd en weer vakkundig geïnstalleerd bij de volgende klant. De partners vinden de Nederlandse markt interessant vanwege de hoog technologische productienormen en productiecapaciteit. In het verleden zijn hier al machines in- en verkocht en door onze samenwerking hopen wij op een snelle groei. Er werd een Nederlandse partner gemist met goede markt- en productkennis. Met de oprichting van PBMachines is er nu voor de klant een direct contact met alle kennis en expertise in Nederland voorhanden.”

A-merken

Potharst vervolgt: “Wij leveren en kopen hoofdzakelijk A-merken als Bystronic, Amada en Trumpf machines en er zijn altijd andere merken aan te bieden. Daarnaast zijn we sterk gericht op het inkopen, reviseren en verkopen van gebruikte Trumpf machines. Onze focus ligt zeker niet op machines verkopen van producenten uit de zogeheten emerging markets.”
Dirk Jan Potharst dicht het nieuwe bedrijf goede kansen toe. “De afgelopen jaren zijn enkele partijen die handelen in gebruikte machines voor plaatbewerking verdwenen. Wij gaan deze markt bedienen met kwaliteitsmachines met ervaring.

Er is in Nederland ruimte voor een bedrijf dat met een goede service de verkoop van A tot Z begeleidt. Dankzij onze partners zijn we sterk in het terughalen van machines. Deze worden aangekocht en bij de kopende klant weer volledig in bedrijf gesteld. Of volledig uit elkaar gehaald en weer zo goed als nieuw gemaakt voor een volgende gebruiker. Het reviseren door onze gecertificeerde partners doen we hoofdzakelijk voor de Trumpf machines. Dit betekent dat de machines die we verkopen zo weer in het netwerk kunnen worden gebracht en eventueel ook kunnen rekenen op de volledige ondersteuning en service van Trumpf.”

Dirk Jan Potharst zal PBMachines in eerste instantie in zijn eentje runnen vanuit zijn kantoor aan huis in Smilde. “De verwachting is dat we op den duur zullen groeien naar een organisatie met zeven à acht mensen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Plaatbewerking

Komst van nieuwe pons-/lasermachine is opmaat voor automatiseringsslag bij DMI

21-10 Operationeel directeur Aard Slagman weet zeker dat de nieuwe machine een groot succes wordt.…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Plaatbewerking

Steeds meer efficiency

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een order komt voor rekening van niet-productieve neventijden”,…

Plaatbewerking

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

19-10 Made by Driessen produceert precisie plaatwerkdelen voor de hightech en apparatenbouwindustrie. Dat betekent dat…

Plaatbewerking

ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

01-10 Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling…

Plaatbewerking

KUBO snijdt grote diversiteit in een hoog tempo

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X