Persenbouwer Schuler verkoopt gereedschappen-activiteit

0

De Duitse persenbouwer Schuler heeft een groot deel van zijn gereedschappenbouw-activiteiten verkocht aan een consortium van investeerders. Deze ontwikkeling kan niet los worden gezien van de crisis waarin de Duitse automobielindustrie verkeert.

De gereedschappenbouw in Göppingen en Weingarten, die onder de divisie Body Panel vallen en waar in totaal 200 mensen werken, wordt vanaf 28 februari 2020 overgenomen door Navigator Capital en Accursia Capital. De nieuwe eigenaren zetten deze divisie voort als Cartec Tooling onder het dak van het nog op te richten bedrijf Deutsche Werkzeugbau (DWB), waartoe ook Gebr. Rath Werkzeugbau zal behoren. Dit bedrijf heeft de investeringsgroep in 2018 al overgenomen van Linde+Wiemann. Cartec is gespecialiseerd in bouw van gereedschappen voor de productie van het plaatwerk (panelen) voor de carrosserieën van auto’s.

Beste oplossing
Bestuursvoorzitter Domenico Iacovelli van Schuler: “We hebben intensief gezocht naar de beste oplossing voor onze gereedschappenbouwers. In het toekomstige bedrijf DWB hebben deze specialisten ongeacht de acute marktproblemen op lange termijn de beste kans zich te ontwikkelen en te groeien. Omgekeerd kan Schuler Pressen zich nu nog sterker op de kernactiviteit – de bouw van persen en service – concentreren. Het onderdeel van gereedschappenbouw dat in het Schuler concern blijft, bundelen we in ons dochterbedrijf Aweba.” De investeerders zien goede kansen voor DWB: “Ongeacht de huidige crisis in de automobielindustrie hebben Duitse producenten op grond van hun uitstekende competenties en klantenrelaties in de komende jaren aantrekkelijke groeikansen. De gereedschappenbouw van Schuler geniet veel aanzien in de markt. Deze positie willen we verder ontwikkelen door er in te investeren.” Over de verkoopprijs zijn geen mededelingen gedaan.