Bescherming tegen hackers

De Duitse persenfabrikant Schuler heeft samen met haar technologiepartner Otorio onder de noemer ‘Cyber Security Check’ verschillende oplossingen ontwikkeld om klanten te beschermen tegen aanvallen door hackers. Schuler presenteert deze Cyber Security Check op de Euroblech.

Schuler heeft samen met Otorio een aanpak ontwikkeld om gebruikers van persen te beschermen tegen aanvallen door hackers.

Steeds vaker zijn ook bedrijven in de metaalverwerkende industrie het doelwit van hackeraanvallen. Een productiestilstand van enkele weken en een bijbehorend inkomensverlies kan het gevolg zijn, om nog maar te zwijgen van de kosten voor het herstellen van de gegevens en het herstellen van de schade. “Niemand is immuun voor een cyberbeveiligingsaanval”, benadrukte Marcus Helmke, hoofd softwareontwikkeling bij Schuler, onlangs in een online seminar over dit onderwerp. “Als leverancier moet ik er altijd rekening mee houden dat ik slachtoffer word van mijn systemen.” Niet alleen verzekeraars, maar ook de wetgever eist nu een minimum aan passende voorzorgsmaatregelen.

Beveiligingslekken

Een afsluitbaar gebouw en toegangsautorisatie voor het fabrieksterrein beschermen tegen onbevoegde toegang, maar niet tegen een virus: het kan ook op de privé smartphone van een medewerker die deze oplaadt via de vrij toegankelijke USB-poorten op het bedieningspaneel. Bovendien draait op de meeste systemen nog steeds verouderde besturingssoftware met grote beveiligingslekken. Als de industriële pc’s niet voldoende gescheiden zijn van de computers in beheer, kan het virus zich ook via een defecte e-mail naar de productie verspreiden. Onzorgvuldige medewerkers en een verkeerd geconfigureerde firewall doen de rest. Zoals talloze voorbeelden uit het verleden laten zien, kan de versleutelingssoftware die daardoor wordt geactiveerd, een bedrijf volledig lamleggen.

Continu verbeterproces

Om dit te voorkomen inventariseren Schuler en Otorio eerst de systemen en het gehele productienetwerk. Als hiaten in de beveiligingssituatie worden geïdentificeerd, worden de risico’s geprioriteerd op basis van hun impact op bedrijfsprocessen en andere componenten. Schuler en Otorio bieden duidelijke, praktische aanbevelingen voor stapsgewijze eliminatie van elke geïdentificeerde kwetsbaarheid, kwetsbaarheid, compromis en non-conformiteit. Deze aanpak helpt ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan het digitale beveiligingsbeleid, best practices en regelgeving. Maar Helmke maakt het ook duidelijk: “Cybersecurity is geen eenmalige maatregel, maar een continu verbeterproces.”

Leveranciers van Pack op Euroblech

Schuler wordt in ons land vertegenwoordigd door Pack International. Verschillende leveranciers van Pack zijn present op de Euroblech. Dat is dus allereerst Schuler (hal 27, stand G82), marktleider in de omvormtechniek en leverancier van mechanische en hydraulische persen, automatisering en coilverwerkingssystemen. Daarnaast Dibalex (hal 27, stand E42), fabrikant van profileermachines. Men kan hier onder andere terecht voor complete pons/profileerlijnen, afwikkelhaspels, bandricht-apparaten en vormrollen op maat. Dan is er GSW (hal 27, stand E66), dat alles in huis heeft voor de coilverwerkende industrie: van bandaanvoersystemen en knip- en slitlijnen tot haspels, richtmachines en voedingsapparaten. En tot slot is er Güthel (hal 27, stand M103), fabrikant van systemen voor het manueel en hydraulisch spannen van gereedschappen en manuele of automatische gereedschapswisselsystemen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tweede stans-omvormautomaat van Schuler bij Penne, derde komt eraan

20-12 Pack International en Penne begonnen hun samenwerking zo’n 14 jaar geleden. In 2008 werd…

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?