Pferd gereedschappen voor X-Lock wisselsysteem van Bosch

0

Pferd heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe X-Lock wisselsysteem voor haakse slijpmachines van Bosch en biedt hiervoor nu een gereedschappenprogramma van 60 gereedschappen.

X-Lock is een eenvoudig wisselsysteem voor haakse slijpmachines, dat ervoor zorgt dat de gereedschapswissel tot vijf maal sneller kan gebeuren. In plaats van de montage van het gereedschap met flens, opspanmoer, sleutel en veel krachtinspanning en lange tijdsduur, maakt X-Lock de montage met slechts één klik mogelijk. Ook de demontage van het gereedschap geschiedt snel en zo licht mogelijk: door te trekken aan een hendel, die centraal op de haakse slijpmachines staat, wordt het gereedschap bij een stilstaande machine uitgeworpen.

Pferd heeft bij de ontwikkeling van dit systeem energiek meegewerkt”, verklaart Jörn Bielenberg, CEO van de fabrikant van gereedschappen voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen. “Bosch had ons verzocht om de gereedschapszijdige opname van het systeem te ontwikkelen, wat wij graag overgenomen hebben.” Het Pferd-programma aan gereedschappen met X-Lock-systeem omvat actueel 60 artikelen, daaronder de bekende 1,0 mm SG Steelox doorslijpschijven, afbraamschijven voor de bewerking van staal en Inox, verschillende Polivlies- en Polifan-lamellenslijpschijven, bijvoorbeeld de krachtige Z SG-Steelox als ook de kom- en ronde borstels, telkens in verschillende uitvoeringen en afmetingen.

Het X-Lock programma van Pferd omvat actueel 60 gereedschappen.