PFERD-gereedschappenhandboek: alles over oppervlaktebewerking en doorslijpen

0

De 23e editie van het PFERD-gereedschappenhandboek toont waarvoor PFERD staat: innovatieve oplossingen en een uitgebreid aanbod voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen, dat nauwelijks wensen open laat.

Met deze uitgave benadrukt PFERD andermaal zijn kwaliteitslabel. Met meer dan 700 bladzijdes is dit gereedschappenhandboek hét naslagwerk voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen. Meer dan 8.500 gereedschappen voor het doorslijpen, vijlen, frezen, borstelen en polijsten als ook exact daarop afgestemde elektrische, buigzame as- of persluchtmachines worden mét bruikbare toepassingsadviezen en gebruiksaanbevelingen gepresenteerd. “Aan deze inhoudelijke kwaliteit hebben wij heel bewust vastgehouden”, verklaart Jörn Bielenberg, CEO van de gereedschapsspecialisten uit Marienheide. “Wij weten dat de gebruiker alleen dan het potentieel van onze gereedschappen volledig kan benutten, wanneer de toepassingsvoorwaarden kloppen. Daarom hechten wij er grote waarde aan, dat voor elk gereedschap alle voor een efficiënt gebruik benodigde informatie ter beschikking staat.”

Navigatie verfijnd
De ‘snelle weg naar het optimale gereedschap’ – de toepassingsgeoriënteerde navigatie, waardoor oplossingen voor toepassingsproblemen gemakkelijker te vinden zijn, werd verder verfijnd. Zo kan de lezer zijn zoektocht beginnen via de gereedschappengroep, bijvoorbeeld freesgereedschappen of via de daarmee gepaard gaande arbeidsprocessen, bijvoorbeeld ontbramen, bewerken van contouren of het aanbrengen van uitsparingen. Via dit keuzemenu geraakt de lezer in de desbetreffende catalogusonderdelen, waarin hij – telkens volgens gereedschapsgroep – via uitgebreide navigatieondersteuning – bijvoorbeeld over het materiaal – verder naar de ideaal geschikte oplossing geleid wordt.

Ergonomie en efficiency
Dat het thema ‘PFERDVALUE’ ook binnen het gereedschappenhandboek verder aan betekenis heeft gewonnen, verklaart zich door de stijgende interesse aan vragen over arbeidsergonomie en de efficiency, aldus Jörn Bielenberg: “Aan de ene kant staan onze klanten voor steeds grotere uitdagingen de toenemende wettelijke voorschriften en regels van de arbeidsergonomie in hun ondernemingen om te zetten, aan de andere kant vereist de internationale concurrentie het ontdekken van ongebruikte productiviteitsreserves door procesoptimalisatie. PFERDVALUE geeft hier waardevolle oriëntatiehulp en toont reeds in het gereedschappenhandboek welke ergonomie – en efficiëntievoordelen de betreffende gereedschappen bieden.”

Presentatie op het web
Ook op het web is het nieuwe gereedschappenhandboek aanwezig, maar daar wordt het anders gepresenteerd, aldus de CEO van PFERD. “Het gereedschappenhandboek op onze website is gebaseerd op identiek dezelfde gegevens als de printversie, maakt echter bovendien gebruik van alle mogelijkheden, die een elektronische weergave op het internet biedt, vooral met het oog op de zoek- en koopfuncties.” Het centrale element van de website van PFERD is dan ook het ‘product zoeken’, dat centraal op de startpagina geplaatst werd en daarmee een korte weg naar het op dat moment gezochte artikel biedt. Als alternatief op dit klassieke zoeken staat er voor de bezoekers van de website een ‘productzoeker’ ter beschikking, die overeenkomstig de keuze van een toepassing, het te bewerken materiaal of de gebruikte machine oplossingen voorstelt. Het aldus verkregen product wordt met zijn technische gegevens en alle noodzakelijke toepassingsaanbevelingen, zoals in het gereedschappenhandboek, weergegeven. “Bij de samenstelling van het gereedschappenhandboek op de website hebben wij ons door de eisen en verwachtingen van de webgebruikers laten leiden”, aldus Bielenberg, “het zoeken is altijd de eerste stap van een customer journey, die wij voor de klanten succesvol willen laten beginnen.”

PFERD, stand 426