Phantom lanceert complete lijn premium gereedschapshouders

Phantom introduceert op de TechniShow de nieuwe lijn premium gereedschapshouders, zowel voor roterende als stationaire gereedschappen. De hoogwaardige gereedschapshouders, direct uit voorraad leverbaar, zijn allemaal diepgekoeld om ook de laatste restspanningen uit het materiaal te halen.

De verspanende industrie in Nederland is al enkele jaren vertrouwd met de premium Phantom gereedschappen. Veel bedrijven hebben niet alleen de kwaliteit van deze snijgereedschappen leren waarderen, maar ook de snelle levering. Vanuit de voorraad in Nederland is levering binnen 24 uur de norm bij Phantom. Met deze lijn premium snijgereedschappen heeft de Nederlandse leverancier duidelijk een stap vooruitgezet. “Diezelfde kwaliteitsstap maken we nu met de gereedschapshouders”, zegt productmanager Jacco Kramer.

Hoger kwaliteitssegment
De gereedschapshouders zijn direct beschikbaar in een aantal uitvoeringen, waaronder VDI, BT en HSK. Deze lijn gaat de bestaande Toraxlijn vervangen. De materiaalkwaliteit van de nieuwe houders is verbeterd. Ook de bewerkingen gebeuren op een hoger kwaliteitsniveau. Alle houders worden bijvoorbeeld na het harden diepgekoeld tot -95 graden C. Met deze extra productiestap worden de laatste restspanningen uit het materiaal gehaald. Kramer: “Spanningen in het materiaal kunnen tot kleine oneffenheden in de conus leiden, wat weer voor onbalans en onnauwkeurigheden in de bewerking zorgt.” Na het diepkoelen wordt het oppervlak nog een keer nagedraaid om tot een perfecte balans te komen. “Deze kwaliteit legt een goede basis onder toekomstige fijnbalanceringen die de gebruikers zelf doen”, zegt Kramer. Een betere balans betekent in de productie niet enkel een betere kwaliteit eindproduct maar eveneens een hogere productiviteit, langere standtijd van de gereedschappen (en dus lagere gereedschapskosten per werkstuk) en op termijn ook een geringere belasting van de spindel. Onbalans, hoe klein ook, leidt na lange tijd tot hogere reparatiekosten aan de machine en hogere onnauwkeurigheden. Dat Phantom met de nieuwe lijn houders klaar is voor de toekomst als smart industry gemeengoed wordt, bewijst dat alle producten voorbereid zijn op Ballufchips. Hiermee kunnen verspaners hun toolingmanagement vergaand automatiseren.

Alles uit voorraad
Phantom start de levering van de nieuwe houders direct met een uitgebreid programma. Niet alleen zijn de verschillende opnametypes beschikbaar, deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende lengtes. “En we leveren alles uit voorraad”, voegt Jan Gerbrand van Ommen, directeur van de Nederlandse gereedschappenleverancier, er nog aan toe. In het magazijn van Phantom in Beekbergen zijn alle gereedschapshouders op voorraad. Voor 19.00 uur besteld, betekent volgende werkdag in huis.

Demonstraties
Phantom demonstreert de nieuwe lijn samen met de snijgereedschappen in de mini machinefabriek die op de TechniShow wordt gebouwd. De gereedschapshouders staan er opgesteld, zodat bezoekers ze in hun handen kunnen nemen en zich zelf kunnen overtuigen van de kwaliteit. De combinatie van houder met snijgereedschap wordt op de stand live gedemonstreerd op de CNC machines die Phantom meeneemt naar de beurs in Utrecht. Naast een 4-assige CMX van DMG Mori is dat ook een CTX draaibank van hetzelfde merk. Drie verspaningsexperts zijn dagelijks aanwezig om hun kennis te delen met de bezoekers.

Phantom, hal 9, stand B056

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

‘Groeien met gereedschappen en plezier’

02-02 De benoeming van de ervaren Lenting sluit aan op de nieuwe strategie van Van…

Bedrijf en Economie

TechniShow wil in 2024 weer vlammen

19-01 Jeroen van Hooff, CEO van Koninklijke Jaarbeurs, heeft er vertrouwen in dat het gaat…

Verspanen

Phantom vervangt DIN-normen voor iconen

28-11 Dankzij deze iconen kunnen verspaners zonder rekentabel in één oogopslag zien welke gereedschapspen geschikt…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

TechniShow Awards voor Teqram, Widenhorn en Van Ommen

29-08 De inzendingen waarmee deze bedrijven hebben gewonnen, zijn deze week te zien op de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen