Populaire Precisiebeurs blijft groeien

De gehele waardeketen van de precisietechnologie komt op 16 en 17 november weer bijeen in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch om elkaar te ontmoeten en kennis te delen over de nieuwste ontwikkelingen. De Precisiebeurs is al weer toe aan haar 21e editie en telt dit jaar maar liefst 325 exposanten.

De Precisiebeurs is de vakbeurs waar de gehele precisietechnologie waardeketen jaarlijks bij elkaar komt om kennis te delen en samen te werken aan de toekomst.

De vraag naar nog nauwkeuriger en kleiner meten, produceren en construeren groeit al jaren. Producten en technologieën worden bovendien steeds complexer en slimmer. Precisietechnologie is dan ook uitgegroeid tot dé stabiele basis van vele apparaten en componenten om ons heen. Niet voor niets vormt precisietechnologie een van de fundamenten voor de Nederlandse kennis- en innovatie-economie en dan met name voor de hightech sector. De vraag naar hightech producten blijft maar toenemen, waardoor ook de precisietechnologie zich razendsnel ontwikkelt.

Groeiende populariteit

De Precisiebeurs mag zich hierdoor verheugen in een groeiende populariteit. En mede door de verhuizing naar de Brabanthallen heeft organisator Mikrocentrum de ruimte gekregen om daar handen en voeten aan te geven. In Den Bosch is er volop ruimte voor meer exposanten en brancheverenigingen en ook voor meer activiteiten.

Gehele waardeketen

De Precisiebeurs is de vakbeurs voor de gehele precisietechnologie waardeketen: van mechatronic engineering & systems, metrology, vacuum & clean, micro processing & motion, laser & photonics tot en met production for high precision. Het is de plek waar de top vanuit het bedrijfsleven, opleidingsinstituten, overheidsinstanties, technische universiteiten en incubator programma’s jaarlijks bij elkaar komt om samen te werken aan de toekomst.

Ruim 325 exposanten zijn twee dagen aanwezig op de beursvloer. Ze presenteren de nieuwste producten en diensten op het gebied van onder andere de fijnmechanica, fotonica en micro- en nanotechnologie. Ook diverse brancheverenigingen en andere organisaties presenteren zich op de vakbeurs, zoals de DSPE, Euspen, VDMA, ILO-net, Minacned, De Nederlandse Vacuüm Vereniging (NEVAC) en de ingenieursvereniging KIVI.

Demoplein, arena en podium

Voorts is een breed kennisprogramma opgezet met sprekers die uiteenlopende onderwerpen zullen behandelen. Ook biedt de Precisiebeurs een Young Talent programma met pitches en een demoplein en een arena met universiteiten, hogescholen, start-ups en kennisinstellingen. Daarnaast is er een live podium met paneldiscussies, pitches en expert sessions. Ook vinden er live uitzendingen plaats van BNR Nieuwsradio.

De Precisiebeurs is op 16 en 17 november in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. Op beide dagen zijn de openingstijden van 09.30 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Zie voor uitgebreide informatie over het complete programma de beurswebsite. Registeren voor bezoek kan daar ook.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Voorinstelapparaat is sleutel tot precisie

07-12 Tijdens de Precisiebeurs medio november bracht Special Tools Benelux, de Nederlandse vertegenwoordiging van Nikken,…

Toeleveren

Precisie en vibratie gaan samen dankzij optimale demping

07-12 De ISOTablA van Fabreeka is een tafelplatform dat dankzij de actieve demping bij uitstek…

Toeleveren

AM-keten naar wereldmarkt

07-12 “Met dit partnership willen we elkaar versterken en steunen in het realiseren van onze…

Verspanen

Precisiebeurs groeit mee met ambities hightech industrie

21-11 “We zien nu nog meer dan ooit dat de gehele precisietechnologie waardeketen behoefte heeft…

Verspanen

Snel en foutloos meten

10-11 Op het gebied van meettechniek heeft Hoffmann Group alles onder één dak. De ervaren…

Toeleveren

Oplossingen voor Grade 1 en 2 metaalbewerking en cleaning

09-11 Dit doet Gibac, partner voor verspanende en niet-verspanende vloeistoffen, filtratieprocessen alsmede precisie reiniging voor…

Toeleveren

Kleine stootdempers aan zet bij productie halfgeleiders

07-11 Fotolithografie is een sleuteltechnologie bij de fabricage van micro-elektronische componenten en schakelcircuits en bij…

Verspanen

Ecoclean biedt optimaal aangepaste oplossingen voor precisie- en high-purity toepassingen

02-11 Hoewel de concrete specificaties variëren afhankelijk van het onderdeel, de industriesector en het toepassingsgebied,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen