Praktische helper voor alle doorslijpklussen

Bosch introduceert ‘s werelds eerste 10,8 volt haakse accuslijpmachine voor de vakman. Deze praktische GWS 10,8-76 V-EC Professional onderscheidt zich volgens de producent door een hoog vermogen en een bouwvorm die optimaal is voor doorslijpklussen.

De nieuwe haakse slijpmachine is compact, licht en krachtig. Dat maakt van hem een mobiele helper voor snel, kort doorslijpen van verschillende materialen. Met zijn schijf van 76 mm en een maximale snijdiepte van 16 mm snijdt hij betrouwbaar kabelgoten, draadeinden, aanslagstrips voor tegels en tegelvoegen, buizen, holle profielen en zelfs holle bakstenen en parket. Zo hebben elektriciens, installateurs en tegelleggers, maar ook dakdekkers, vaklui in de droge montagebouw en interieurinrichting de beschikking over een praktische helper voor alle doorslijpklussen.

De machine weegt slechts 900 gram en ligt goed in de hand bij het werken. Samen met de speciaal voor doorslijpklussen geoptimaliseerde bouwvorm is de GWS 10,8-76 V-EC Professional overal inzetbaar, ook op krappe en moeilijk toegankelijke plekken. In tegenstelling tot gewone haakse slijpmachines is de schijf niet horizontaal, maar verticaal aangebracht. Door dit ergonomische voordeel kan hij eenvoudig en gecontroleerd worden geleid en kan hij ander gereedschap zoals de handzaag vervangen. Een krachtige, borstelloze EC-motor levert een hoog vermogen, maakt de compacte, lichte constructie mogelijk en zorgt voor een hoge bewerkingssnelheid. De EC-motor is onderhoudsvrij en garandeert een lange levensduur van de machine. Bij de verdere uitrusting van de GWS 10,8-76 V-EC Professional hoort een beschermkap, die eenvoudig en comfortabel zonder gebruik van gereedschap kan worden ingesteld. Als de haakse slijpmachine wordt uitgeschakeld, stopt de schijf in minder dan een seconde.

Bosch biedt een uitgebreid accessoireprogramma met een metaal-, een multimateriaal- en een diamantdoorslijpschijf. Om deze snel en comfortabel te kunnen wisselen, beschikt de GWS 10,8-76 V-EC Professional over een nieuwe blokkering van de uitgaande as: deze hoeft niet meer permanent ingedrukt te worden zoals bij gewone haakse slijpmachines, maar wordt voor het wisselen van accessoires alleen even losgemaakt en daarna weer vastgezet.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Beter snijden met quantumcomputer

18-04 In het QUASIM-project wil Tobias Stollenwerk van het onderzoekscentrum Jülich (in de buurt van…

Plaatbewerking

247 Lasersnijden groeit razendsnel

05-04 Het bedrijf van Michiel de Hoog en Oscar van Buijtene groeit dus razendsnel. “Veel…

Plaatbewerking

Snijkwaliteit sterk punt van fiberlasers Cutlite Penta

25-08 Fiber Laser Benelux in Ede vertegenwoordigt de fiberlasersnijmachines van Cutlite Penta in de Benelux.…

Verbinden

Mobiele las- en snijsystemen bij Koike

06-11 Fabrikant van CNC-snijmachines en portable snij- en lasapparatuur Koike, zal tijdens de Welding Week…

Plaatbewerking

Maatwerk in staal voor rolframepers

10-04 De Duitse firma Wiedenmann-Seile produceert onder meer klantspecifieke hydraulische persen met tot wel 1.000…

Plaatbewerking

Nieuwe slijtdelensets voor XPR-snijsystemen

06-03 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, is begonnen met de verzending van slijtdelensets…

Verbinden

ESAB introduceert accu-aangedreven GMAW tractoren

09-01 ESAB Welding & Cutting heeft een volledig pakket van gemechaniseerde GMAW-lassystemen geïntroduceerd, inclusief op…

Automatisering

KuMaTech automatiseert transport van gesneden onderdelen

26-10 Sinds Willem Kuunders met zijn nieuwe bedrijf KuMaTech de Technishow Innovation Award heeft gewonnen…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021