Precisiebeurs 2024 zet internationale samenwerking centraal

Tijdens de Kickoff van de Precisiebeurs afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de beurs er zoals gewoonlijk weer uitstekend voor staat. De teller staat al op 350 exposanten, terwijl het maximum aantal exposanten is begrensd op 370. Hiermee verwacht precisiebeurs zo’n 5.500 vakspecialisten uit de hightech metaalsector aan te trekken. Speciale aandacht dit jaar gaat uit naar de internationale bezoeker.

Tijdens de Kickoff van Precisiebeurs presenteerde Mikrocentrum de laatste stand van zaken met betrekking tot deze gespecialiseerde en succesvolle beurs.

Tijdens de vorige editie in 2023 werd al duidelijk dat de interesse in de Precisiebeurs niet beperkt blijft tot de Nederlandse grenzen, maar internationaal wordt gedragen. De beurs mocht professionals uit Japan, Hongarije, Zwitserland en de Verenigde Staten begroeten. Dit jaar gaat Mikrocentrum, de organisator van Precisiebeurs, de beurs internationaal nog meer onder de aandacht brengen.

Bart Kooijmans van Mikrocentrum vertelt: “Wat de Nederlandse fijnmechanische industrie voor onder andere ASML doet, kunnen ze natuurlijk ook voor internationale hightech bedrijven. Daarom zetten we de Precisiebeurs dit jaar met het thema ‘International Cooperation’ internationaal op de kaart. Naast een uitgebreide marketingcampagne zullen we gedurende de beurs diverse interessante activiteiten organiseren om bezoekers te trekken.”

Hoewel de verschillende activiteiten nog niet helemaal zijn vastgelegd, de Precisiebeurs vindt immers pas over een half jaar plaats (13 en 14 november), zijn er al wel een aantal interessante ideeën concreet. Zo staat er een internationale ‘Meet & Match’ op de planning, kunnen we een International ‘Collectives Area’ verwachten, worden er ‘Crossover Presentations’ gehouden én zal er een ‘International Precision Conference’ worden georganiseerd. “Onze exposanten en alle (internationale) bezoekers krijgen een mooi heel programma voorgeschoteld”, aldus Kooijmans.

Alleen precisietechnologie

Tijdens de 23e editie van de Precisiebeurs worden verschillende stappen ondernomen om de hightechsector, die van cruciaal belang is voor zowel de Nederlandse industrie als de economie, verder te versterken. Het tweedaagse event, gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch, zal zich richten op kennisdeling, het verbinden van de gehele keten, betrokkenheid vanuit het onderwijs en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Bezoekers krijgen de kans om experts te ontmoeten en oplossingen te ontdekken op het gebied van onder andere mechatronic engineering & systems, metrologie, vacuüm- en reinigingstechnieken, microverwerking & beweging, laser- & fotonicatechnologie en productie voor hoge precisie. Zo speelt de beurs in op de meest relevante thema’s binnen de precisietechnologie, waarbij alle essentiële aspecten samenkomen.

Kooijmans: “De kracht van Precisiebeurs is het gespecialiseerde aanbod. Exposanten moeten echt iets laten zien wat gerelateerd is aan precisietechnologie. Bedrijven in de hightechsector kopen uiteraard ook poetsdoeken, maar die willen we niet op de beurs hebben. Daar komen bezoekers niet voor. Exposanten moet echt toegevoegde waarde bieden.”

Netwerkarena, kennisprogramma en Precision Conference

Ook dit jaar zal er een Netwerkarena zijn op de Precisiebeurs. Tijdens dit initiatief kunnen experts van onder andere educatie, brancheverenigingen en andere kennisinstellingen met elkaar in gesprek over de diverse toepassingen van precisietechnologie. De Netwerkarena wordt aangevuld met een uitgebreid kennisprogramma om kennisdeling in de breedste zin van het woord te faciliteren.

Het kennisprogramma zal een scala aan keynotes en lezingen bevatten met onderwerpen die aansluiten bij de precisietechnologie waardeketen. Daarnaast wordt dit jaar de Precisiebeurs uitgebreid met de International Precision Conference op 12 november bij Mikrocentrum in Veldhoven. Deze conference fungeert als opmaat naar de Precisiebeurs om internationale samenwerking en kennisdeling te bevorderen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Wim van der Hoek Prijs voor het eerst naar een duo

27-11 De prijs van de DSPE (Nederlandse Vereniging voor Precisietechniek) werd aan hen uitgereikt tijdens…

Verspanen

Groei Precisiebeurs onderstreept voortrekkersrol hightechsector

22-11 Nederland streeft ernaar zijn positie als voorloper in de hightechsector verder te versterken. Dit…

Verspanen

Hightech maakindustrie weet Precisiebeurs te vinden

15-11 De vraag naar hightech producten blijft maar toenemen, waardoor ook de precisietechnologie zich razendsnel…

Oppervlaktetechniek

Ecoclean geeft antwoorden voor transformatieprocessen

09-11 Hierdoor kunnen naast installaties en systemen voor taken in bestaande industriële sectoren zoals de…

Verspanen

Gibac biedt oplossingen voor EUV-uitdagingen

08-11 De vereisten vanuit de EUV-lithografie zijn complex. Want EUV-lithografiesystemen zijn momenteel de meest geavanceerde…

Verspanen

Dymato presenteert baanbrekende technologieën

08-11 Röders heeft al zijn expertise samengebracht in het nieuwe RPT600 DSH vijfassige bewerkingscentrum, dat…

Toeleveren

Op de Precisiebeurs bij Schwer Fittings: ZeroCon®

07-11 De klanten in de Benelux-landen worden bediend vanuit de vestiging in Nuenen (Zuidoost-Brabant). Het…

3D

Waar staan de toeleveranciers nu met 3D metaalprinten?

06-11 John Hagelaars van De Valk Additive, onderdeel van Anvil Group, is een van de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV