Prestigieuze erkenning World Economic Forum voor Tata Steel IJmuiden

0
297

Tata Steel in IJmuiden is door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’. Het is een erkenning voor de wijze waarop advanced analytics binnen het bedrijf wordt ingezet. Daarmee weet Tata Steel de grondstoffenmix te optimaliseren, de opbrengst per processtap te vergroten en de logistiek tussen de verschillende processen en de kwaliteit van het product te verbeteren.

 

Tata Steel in IJmuiden is op dit vlak toonaangevend in de industrie. Meer dan duizend bedrijven zijn beoordeeld, waarvan er onlangs zeven de status van ‘Advanced Lighthouse Company’ hebben ontvangen. Het totaal aantal bedrijven wereldwijd met deze status komt daarmee op zestien.

Koploper digitalisering
Hans Fischer, CEO van Tata Steel in Europa: “Dit is een erkenning voor de grote inzet en toewijding van het advanced analytics team, maar ook van het management en alle werkeenheden in IJmuiden. Zij hebben het potentieel van het toepassen van advanced analytics binnen onze fabrieken en installaties, logistiek en verkoop op waarde geschat en zijn erin geslaagd verbeteringen te realiseren die zonder de analyse van complexe datasets niet mogelijk waren geweest. De status van ‘Advanced Lighthouse Company’ laat zien dat wij een hightech bedrijf zijn waar innovatie centraal staat. We maken daarbij volop gebruik van de nieuwste artificial intelligence technologieën. Tata Steel loopt voorop waar het gaat om digitalisering en het integreren van de technieken van de toekomst in de eigen processen.”

Vierde industriële revolutie
Projectleider Menno van der Winden geeft aan dat Tata Steel er in slaagt uitzonderlijke resultaten te boeken waar het gaat om het verbeteren van onze processen en de kwaliteit van producten door advanced analytics centraal te plaatsen in de innovatieprogramma’s. “We kunnen dankzij onze kennis op dit gebied ook sneller innoveren dan ooit tevoren. Dat levert fors concurrentievoordeel op. Om optimaal gebruik te maken van het potentieel van Advanced Analytics moet je meer doen dan alleen complexe datasets analyseren. Je moet na de analysefase ook daadwerkelijk over gaan tot implementatie, waardoor je de processen binnen de hele waardeketen op een nog hoger niveau tilt. Daar zijn wij goed in.”

Kennis delen
“Het is ook belangrijk om medewerkers te trainen in het gebruik van advanced analytics en het implementeren van de resultaten daarvan in onze processen”, aldus Van der Winden. “Dat is een cruciale succesfactor. Daarom hebben we in onze bedrijfsschool een speciaal onderwijs- en trainingsprogramma opgezet op het gebied van Data Science en Data Engineering. Op deze eigen Advanced Analytics Academy hebben we al meer dan 200 medewerkers opgeleid. We delen onze kennis ook met andere bedrijven. Onze ambitie is de meest geavanceerde datagestuurde organisatie ter wereld te worden. Data zijn de grondstof van de toekomst.”