Pro4CNC start CADCAM training in de cloud

0

Opleider Pro4CNC helpt MKB-bedrijven te starten of over te stappen naar de modernste vorm van CADCAM programmeren. Nu met name toeleveranciers steeds meer geconfronteerd worden met Model Based Definition (MBD) en Product Manufacturing Information (PMI), is er volgens Pro4CNC behoefte aan passende programmeersoftware en bijbehorende opleiding.

Autodesk kwam 6 jaar geleden met Fusion 360, de eerste 3D CAD, CAM en CAE software in haar soort, waarin bedrijven in de cloud werken vanaf het idee tot en met het gefabriceerde eindproduct. De mogelijkheden binnen Fusion 360 zijn groot. Om bedrijven te laten overstappen kunnen bijvoorbeeld bestaande tool databases uit andere CAM-systemen worden geconverteerd en zijn postprocessoren gratis beschikbaar via internet.

Kostenbesparend
Om het vakpersoneel ook op een moderne manier op te leiden, is er door Pro4CNC een online leerplatform opgebouwd rondom CAD-CAM programmeren met Autodesk Fusion 360. De cursisten kunnen een jaar lang gebruik maken van de Nederlandstalige video-opleidingen en eventueel in combinatie incompany- en/of online klassikale trainingen zichzelf in hun eigen tempo ontwikkelen in het programmeren van lasersnijders, CNC freesbanken, CNC draaibanken en 3D printers. Door deze gefaseerde manier van opleiden, kunnen bedrijven dit beter inpassen in hun productie omdat de medewerkers niet allemaal tegelijk in training zijn. Bedrijven die lid zijn van de Metaalunie hebben de mogelijkheid via een PTT, Persoonlijke Trainingstoelage, subsidie te krijgen op deze E-learning-mogelijkheden.