Promatt houdt showroomuitverkoop

0

De gebruikelijke demodagen met een aantrekkelijk randprogramma zitten er dit jaar even niet in, maar Promatt houdt van 2 tot en met 6 november wel een showroomuitverkoop. Alle zaagmachines voor metaal en aluminium die in de grote showroom in Haaksbergen staan, worden met hoge kortingen verkocht om plaats te maken voor nieuwe modellen.

“Geen enkele beurs gaat door, een open huis kan niet maar we wilden toch iets leuks doen”, vertelt Sabine Toebes van Promatt. “Daarom houden we nu een showroomuitverkoop. We hebben genoeg ruimte om voldoende afstand te houden en bezoekers veilig te kunnen ontvangen. We verzoeken iedereen wel om vooraf een afspraak te maken zodat wij ervoor kunnen zorgen dat er nooit te veel personen tegelijk in onze showroom aanwezig zullen zijn.”

De machines worden live in de showroom gedemonstreerd. Maar het is ook mogelijk om een machinedemonstratie via een livestream te volgen.

Promatt demonstreert de machines live in de showroom. Maar het is ook mogelijk om een machinedemonstratie via een livestream te volgen.
Promatt demonstreert de machines live in de showroom. Maar het is ook mogelijk om een machinedemonstratie via een livestream te volgen.

Zoals iedere machineleverancier probeert ook Promatt zo goed mogelijk te dealen met het coronavirus. Sabine Toebes: “De eerste lockdown was heftig. Het was voor onze monteurs en buitendienstmedewerkers heel lastig om klanten te bezoeken. Wel verkochten we elke maand wel een aantal – vooral kleinere – machines. De zomer verliep rustig maar daarna is het behoorlijk aangetrokken.

We draaien nu op 90 procent, zowel qua verkoop als qua onderhoud.  Maar het virus blijft wel voor beperkingen zorgen. Als we bijvoorbeeld met klanten onze fabrikant Behringer in Duitsland willen bezoeken, hebben zowel onze medewerkers als de klanten een negatieve coronatest nodig om in Duitsland te mogen overnachten.”