Jubilerend Promatt pakt uit tijdens DemoDagen

Zaagspecialist Promatt viert het 20-jarig bestaan met de Promatt DemoDagen op donderdag 16 en vrijdag 17 november. In de showroom in Haaksbergen wordt dan de grootste verzameling van Behringer bandzaagmachines en Eisele cirkelzaagmachines in de Benelux tentoongesteld. Natuurlijk is het ook feest in verband met het jubileum: bezoekers kunnen rekenen op speciale acties met hoge kortingen, vers bereide maaltijden en een whiskyproeverij.

Tijdens de Promatt Demodagen zal van alle soorten machines Van Behringer iets te zien zijn, waaronder een machine voor het loszagen van 3D geprinte onderdelen.

Marco en Sabine Toebes hebben de afgelopen 20 jaar een ongekende groei met hun bedrijf meegemaakt. Allereerst is het leveringsprogramma steeds verder uitgebreid. Dat bestond aanvankelijk alleen uit bandzaagmachines. In de loop der tijd zijn daar cirkelzaagmachines, boorzaagstraten, magazijnsystemen, CNC-machines voor aluminiumbewerking, gereedschappen en oliën aan toegevoegd. Het aantal medewerkers is uitgebreid en Promatt is verhuisd naar een prachtig pand met een grote showroom om verkoopprocessen optimaal te kunnen begeleiden en zaagtesten voor klanten te kunnen doen.

Sterk in complexe anvragen

Van meet af aan is Promatt sterk geweest in klantspecifieke oplossingen. “Onze kracht ligt in complexe aanvragen”, zegt Marco Toebes. “Als het bijvoorbeeld gaat om groot en/of zwaar materiaal of hoge volumes, moet je bij ons zijn.” Die specifieke vaardigheid is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Want de complexe aanvragen zijn alleen maar toegenomen. Steeds vaker gaat het de klant niet meer alleen om een standalone zaagmachine, hoewel Promatt ook daarin uitstekend kan voorzien. Automatisering speelt een steeds grotere rol: de aanvoer van materiaal, het gesorteerd wegleggen van zaagstukken zonder dat er een mensenhand aan te pas komt, wordt meer en meer gevraagd. “Dat brengt diverse uitdagingen met zich mee, zowel mechanisch, qua software als besturingsmatig. Dat zijn allemaal zaken waar we graag onze tanden in zetten.”

Bandzagen en cirkelzagen

Daarbij kan Promatt vertrouwen op een aantal vooraanstaande machinefabrikanten, die allemaal op de huisshow present zullen zijn. Dat is allereerst natuurlijk Behringer. Van de Duitse topfabrikant zal van alle soorten machines iets te zien zijn: verstekzagen, zaagautomaten voor 90º zagen, een machine voor het loszagen van 3D geprinte onderdelen en een specifieke machine voor het zagen van kunststoffen. Het zelfde geldt voor de cirkelzagen van Eisele. Hiervan worden zowel automatische als manuele exemplaren getoond en ook een cirkelzaagautomaat voor aluminium.

Nieuwe besturing

Ook wordt de nieuwste Behringer besturing Behrcrtl10 gedemonstreerd. Behringer heeft enige tijd geleden de radicale beslissing genomen om voor alle machines over te stappen op de PLC en HMI van Siemens. Grootste voordelen: deze besturingen werken makkelijker en bieden meer functionaliteit. Er is meer controle op het zaagproces, de bediener wordt geholpen bij het vinden van de juiste zaagparameters en zaagopdrachten zijn makkelijk te programmeren. Bovendien is het met deze besturing eenvoudiger geworden om de zaagmachine te integreren in het hele bedrijfsnetwerk.

Promatt wil tijdens de DemoDagen ook informatief zijn. Productspecialisten voor bandzagen en cirkelzagen geven zaagtrainingen aan de machines. “Zagen zijn een precisiegereedschap”, zegt Marco Toebes. “Verschillen in kwaliteit, in tandvormen hebben een groot effect. Het is belangrijk te weten hoe daar mee om te gaan en daarin de juiste keuzes te maken.”

Alle Behringer machines worden sinds kort uitgerust met de nieuwe besturing Behrcrtl10. Deze werkt makkelijker en biedt meer functionaliteit.

Alle Behringer machines worden sinds kort uitgerust met de nieuwe besturing Behrcrtl10. Deze werkt makkelijker en biedt meer functionaliteit.

Andere fabrikanten

Ook alle andere fabrikanten zijn van de partij. Voor aluminium bewerking heeft Promatt FOM in het programma. Hiervan zal een halfautomaat, een volautomaat en een CNC-bewerkingscentrum worden getoond. Van Upmovium is een miniatuur opslagsysteem voor efficiënt materiaalbeheer te zien en van Filtermist een systeem voor het afzuigen/filtreren van dampen, zowel nevel als rook.

Promatt jubileert en dus zijn er ook feestelijke activiteiten voor de bezoekers. Chef kok Gaston presenteert doorlopend vers bereide maaltijden. En geïnspireerd door de gemeenschappelijke passie van het Promatt-team is er ook een whiskyproeverij met allerlei wetenswaardigheden en aansluitend een blindproeverij (beide dagen om 16.00 en 17.00 uur).

Aanmelden voor Promatt Demodagen kan via website van Promatt.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Automatisering zaagproces is zoeken naar een optimum

24-05 ‘Fit for future’ was de slogan waarmee Behringer haar gasten onlangs op het driedaagse…

MetavakNieuws

Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

25-09 Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand…

Plaatbewerking

Semi-automatisch magazijn systeem Upmoviom nu ook voor plaat

15-02 Het Upmoviom systeem is ideaal voor de opslag van langgoed voor de staalhandel en …

Verspanen

Metaaldraaierij Lanting klaar voor een goed 2021

11-01 Lanting is in 1990 voor zichzelf begonnen met een metaaldraaierij. In de loop der…

Verspanen

Behringer zaagautomaten illustreren veranderingen bij Teham Pongers

16-11 Metaalgroothandel Teham Pongers in Hengelo verandert steeds meer van een handelsbedrijf in een logistieke…

Verspanen

Promatt houdt showroomuitverkoop

26-10 De gebruikelijke demodagen met een aantrekkelijk randprogramma zitten er dit jaar even niet in,…

Verspanen

Drie Behringer zaagmachines zorgen voor goed humeur bij WIFO

09-07 Nu er bij WIFO-Anema onlangs een derde zaagmachine van het Duitse topmerk Behringer is…

Verspanen

Promatt showt nieuwe ontwikkelingen in zaagtechniek

14-10 Promatt heeft tijdens haar open huis een nieuwe verstekautomaat met servo-gestuurde voeding en een…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?