Pushing the Edge Days bij Q-Fin: oplossingen voor hoger productieniveau

Procesautomatisering en robotisering zorgen momenteel voor een ongekende transformatie van de maakindustrie. Samen met een aantal partners organiseert Q-Fin op 9, 10 en 11 april enkele unieke dagen over deze actuele onderwerpen. Dat gebeurt onder de noemer ‘Pushing the Edge Days’. Het gaat om een exclusief event dat uitsluitend op uitnodiging kan worden bezocht.

Q-Fin zal tijdens de Pushing the Edge Days de toekomst van handling en finishing laten zien aan de hand van diverse voorbeelden van volledige automatisering van het finishingproces.

Pushing the Edge Days is het eerste event dat wordt gehouden in het nieuwe bedrijfspand van Q-Fin Handling Solutions in Bergeijk. Dit is de nieuwe afdeling van Q-Fin. Terwijl Q-Fin oplossingen ontwikkelt en bouwt voor het ontbramen, afronden en finishen van metalen plaatdelen, zorgt het nieuwe onderdeel Handling Solutions daarbij middels robotisering en vision ook voor efficiënte handling, inzicht in performance en hoge betrouwbaarheid. Dit zijn allemaal aspecten die in de hedendaagse maakindustrie steeds belangrijker worden om maximale output te realiseren.

Revolutionaire technologieën

Tijdens de Pushing the Edge Days demonstreren de verschillende deelnemers hun nieuwste innovaties en er zullen diverse presentaties worden gegeven. Q-Fin zal tijdens deze dagen de toekomst van handling en finishing laten zien aan de hand van diverse voorbeelden van volledige automatisering van het finishingproces. Een proces dat bovendien volledig ERP en AGV koppelbaar is. De ontbraamspecialist doet dat samen met de andere deelnemers, die eveneens revolutionaire technologieën demonstreren voor het naar een hoger niveau tillen van de productie.

Zo laat Valk Welding zien dat het lassen volledig kan worden geautomatiseerd met het ARP softwareprogramma. Dit programma maakt het mogelijk om in een paar eenvoudige stappen van step-file direct naar robotprogramma te komen. Kumatech demonstreert hoe grote stappen kunnen worden gezet in de interne logistiek. Dit bedrijf ontwikkelt en bouwt modulaire oplossingen, zoals AGV’s, opslagtorens en palletdispensers om het logistieke proces bij producerende bedrijven te automatiseren.

LVD is samen met het bedrijfsonderdeel LRS (LVD Robotic Solutions) present. LRS levert de slimme programmeersoftware voor LVD’s buigcellen en creatieve robot- en automatiseringsoplossingen in plaatbewerking, handling en procestechnologie. Obotize is van de partij om haar cobots te presenteren, die speciaal zijn ontworpen om samen te werken met medewerkers. Hierdoor worden processen versneld en wordt efficiëntie verhoogd zonder in te boeten aan kwaliteit. Alles volledig gericht op maximalisatie van productiviteit en het minimalisatie van kosten. Tot slot presenteert Tuwi het nieuwe tapcentrum van CMA. Dit is een ideale machine voor bedrijven die zelf snijden. Met dit CNC-tapcentrum kunnen ze gesneden plaatmateriaal efficiënt en foutloos boren, vloeiboren, tappen, roltappen, verzinken en ruimen.

Interessante presentaties

Naast de live demonstraties en presentaties van deze deelnemers zijn er ook interessante presentaties van een aantal co-deelnemers: MKG (leverancier van ERP-software voor de metaal), Affix Engineering (specialist in programmeren van industriële robots in combinatie met machine vision), Boeck (producent van slijp- en ontbraamgereedschappen), Supplydrive (specialist in ketenintegratie), Metaaltechniek (groothandel in schuur- en slijpmiddelen), Virtutec (vertaler van software naar 3D-visualisaties) en Snabbt (specialist in automatisering van documentatie, calculatie en werkvoorbereiding)

Q-Fin Handling Solutions zorgt middels robotisering en vision voor efficiënte handling, inzicht in performance en hoge betrouwbaarheid van het finishingproces.

Q-Fin Handling Solutions zorgt middels robotisering en vision voor efficiënte handling, inzicht in performance en hoge betrouwbaarheid van het finishingproces.

Bezoekers van de Pushing the Edge Days kunnen in gesprek komen met de professionals van al deze partijen en meedenken in oplossingen voor de toekomst. De insteek van het event is om samen te ontdekken wat de mogelijkheden van morgen zijn en hoe deze een maakbedrijf sterker kunnen maken. Dat is ook de reden dat de Pushing the Edge Days uitsluitend op uitnodiging kunnen worden bezocht. Q-Fin wil met dit initiatief namelijk een exclusief platform bieden voor mensen en organisaties die door middel van kennisdelen een stap vooruit willen zetten om de productie van de Nederlandse maakindustrie naar een hoger niveau te tillen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Pushing the Edge Days een schot in de roos

23-04 Blikvanger was een volledig geautomatiseerde oplossing voor het finishen van gesneden plaatdelen van Q-Fin…

Plaatbewerking

3D-vision cruciaal bij automatisch ontbramen, afronden en finishen

27-06 Q-Fin Handling Solutions is in het leven geroepen met het doel de gebruikers van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV