Q-Fin presenteert instapmodel tafelslijpmachine ProGrinder

0

Q-Fin presenteert op METAVAK de ProGrinder. Dit is een eenvoudiger uitvoering van de TopGrinder, de handbediende, mobiele machine voor slijpen, ontbramen, afronden en polijsten.

De TopGrinder is een tafelslijpmachine voorzien van een vacuümsysteem en magneten om de plaatdelen stevig vast te houden voor agressief afronden, die in het hogere prijssegment van de markt zit. De nieuwe ProGrinder is een instapmodel en zo’n 25 procent goedkoper. Deze machine heeft geen vacuümsysteem, geen magneten en geen afzuiginstallatie, waarmee hij eenvoudiger is geconstrueerd. Een aantal onderdelen is bovendien gemaakt van eenvoudig staal in plaats van kunststof. Dat alles resulteert in de lagere prijs en daarmee in een aantrekkelijke machine voor plaatbewerkers die nu nog de slijptol hanteren.

Terugvoerband
Q-Fin zal ook de mogelijkheden tonen om het machinaal ontbramen en afronden te automatiseren met een beladingsrobot of een terugvoerband. Voor de terugvoerband wordt momenteel een omkeer-unit ontwikkeld, zodat de plaatdelen direct op de goede kant komen te liggen voor hun tweede gang door de machine. “Als een serie groot genoeg is, is zo’n terugvoerband erg interessant”, aldus Q-Fin eigenaar Anton Bax.

Nieuwe machines
Q-Fin heeft haar complete gamma machines voor het slijpen, ontbramen en kanten afronden van vlakke plaatuitslagen ook gepresenteerd op de Euroblech in Hannover. Daar was ook de nieuwe FS600 SR2 te bewonderen, die een afwijkend borstelprincipe heeft voor een perfecte richtingloze finish. Binnenkort komt er nog een nieuwe machine op de markt, de ER600 S – Super Edge Rounder voor hoge afrondingen van stalen delen ten behoeve van sectoren als de petrochemie en de staalbouw. Het is een teken dat het met de ontwikkeling en de bouw van nieuwe machines voorspoedig gaat bij Q-Fin. Ruim een jaar na de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand in Bergeijk is de organisatie gegroeid naar 17 vaste medewerkers. Daarnaast wordt innig samengewerkt met een aantal zzp’ers.

Verkoopteam uitgebreid
Ook de salesforce is versterkt. Direct na de zomervakantie is Bas Versloot in dienst getreden als sales manager. Zijn taak is de sales goed op te zetten, ook internationaal. Q-Fin heeft nu een verkoopteam van vier mensen. Internationaal boekt Q-Fin al mooie successen. Zo is er onlangs een Ultimate set bij een plaatbewerkingsbedrijf in Australië geïnstalleerd. De Ultimate Set is een combinatie van de F1200 ontbraam- en slijpmachine (voor plaatdelen tot 1200 mm breed), de F200 XL (voor plaatdelen van 10 tot 200 mm breed) en de WES6000 natwerkende afzuiger. Binnenkort wordt de eerste Ultimate set ook in Amerika geleverd bij een zusterbedrijf van Linco Food Systems. Ook landen als Engeland, Spanje en Oostenrijk gaan goed.

Q-Fin, stand 292