Qimarox introduceert palletizer voor diepvriesproducten

Qimarox heeft het productportfolio uitgebreid met een palletiseermachine voor diepgevroren (IQF) levensmiddelen.

De Qimarox Highrunner HR8 is in staat om dozen met diepvriesproducten te stapelen tot stevige en stabiele pallets, ook als ze niet vormvast of niet volledig gevuld zijn.

De Qimarox Highrunner HR8 is in staat om dozen met diepvriesproducten te stapelen tot stevige en stabiele pallets, ook als ze niet vormvast of niet volledig gevuld zijn.

Hoofdbrekens

Het verwerken van dozen met diepvriesproducten bezorgt het bedrijfsleven hoofdbrekens. Het probleem betreft de kwaliteit van de dozen, die lang niet altijd vormvast zijn. Door het gewicht van de diepvriesproducten kunnen de dozen uitzetten, waardoor ze niet meer binnen de toleranties vallen waarmee conventionele palletiseeroplossingen werken. En als de dozen niet tot de rand toe zijn gevuld, kunnen ze inzakken en bezwijken onder het gewicht van de dozen daarboven. Het resultaat: schade aan producten, onnodige derving en uiteindelijk ontevreden klanten.

Stabiele pallets met minder folie

De Qimarox HR8 biedt een oplossing voor deze problemen. De gepatenteerde technologie waarmee palletlagen worden geformeerd, maakt het mogelijk om de spatiëring tussen de dozen tot op een millimeter nauwkeurig in te stellen. Daardoor kunnen alle dozen met diepvriesproducten probleemloos worden gestapeld, ook als ze niet geheel vormvast zijn. Ook houdt de palletiseermachine rekening met de ribben die de dozen hun sterkte geven. Door de dozen met hun ribben exact op elkaar te plaatsen, voorkomt de Qimarox HR8 dat niet geheel gevulde dozen inzakken. Het resultaat is een pallet die zo stabiel is, dat voor het omwikkelen van de lading minder folie nodig is dan gebruikelijk.

Slimme patroongenerator

De Qimarox HR8 is voorzien van een slimme patroongenerator die op basis van het doosformaat automatisch stapelpatronen genereert. Dat betekent dat bij gebruik van een nieuw doosformaat geen softwarespecialist nodig is om een nieuw stapelpatroon te programmeren. Het enige wat de operator hoeft te doen, is het selecteren van het gewenste stapelpatroon. De HR8 doet de rest en vertaalt het stapelpatroon automatisch naar instructies voor de machine.

Bewezen techniek, onderhoudsarm

De Qimarox HR8 heeft een modulair ontwerp met dezelfde onderhoudsarme, standaard componenten die ook in de andere palletiseermachines van Qimarox zitten, zoals de HR7 en HR9. Met andere woorden: de HR8 is opgebouwd uit bewezen techniek die garant staat voor een hoge beschikbaarheid en lage operationele kosten.

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Qimarox introduceert verticale transporteur voor AMR’s

31-10 De Prorunner PR12 is geschikt om deze voertuigen te transporteren tussen verschillende verdiepingen. De…

Bedrijf en Economie

Prorunners Qimarox multi-inzetbaar

29-01 Steeds meer bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om hun Prorunner mk5 een tweede…

Toeleveren

Qimarox verkort levertijd tot twee weken

13-11 Een productlift van goede kwaliteit die in twee weken klaar is voor uitlevering. Dat…

Automatisering

Qimarox omarmt PackML-richtlijnen

02-10 Qimarox in Harderwijk, producent van componenten voor material handling systemen, adopteert de PackML-richtlijnen voor…

Logistiek

Qimarox investeert in groei en duurzaamheid

12-08 Qimarox heeft het hoofdkantoor in Harderwijk uitgebreid. Dankzij een interne verbouwing heeft de producent…

Toeleveren

Qimarox vervoert meer met nieuwe BE-combinatie

15-12 Qimarox heeft een nieuwe BE-combinatie voor het transport van onderdelen aangeschaft. De speciale BE-trailer,…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?