Qimarox introduceert verticale transporteur voor AMR’s

Qimarox uit Harderwijk, fabrikant van componenten voor material handling systemen, introduceert een verticale transporteur voor automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en autonome mobiele robots (AMR’s).

De Prorunner PR12 is geschikt om automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en autonome mobiele robots (AMR’s) te transporteren tussen verschillende verdiepingen.

De Prorunner PR12 is geschikt om deze voertuigen te transporteren tussen verschillende verdiepingen. De grote positioneernauwkeurigheid, stijfheid van de constructie en de mogelijkheid een tweede drager te monteren resulteren in een veilige en betrouwbare transportoplossing met hoge capaciteit.

Autonome mobiele robots (AMR’s) zijn sterk in opkomst. Ze zijn relatief goedkoop, flexibel en schaalbaar. Ze zijn eenvoudig inzetbaar zonder de bestaande infrastructuur te hoeven aanpassen. Omdat ze een groot deel van het intern transport voor hun rekening nemen, laten ze mensen sneller en efficiënter werken. Tot nu toe hadden AMR’s net als AGV’s echter één beperking: ze zijn lastig te verplaatsen tussen verschillende verdiepingsvloeren. De Prorunner PR12 van Qimarox brengt daarin verandering. Het is een verticale transporteur die het bereik van AMR’s significant vergroot. Door robots met of zonder lading te verplaatsen tussen de verschillende verdiepingsvloeren kunnen bedrijven de inzetbaarheid en flexibiliteit verder vergroten. Met andere woorden: de PR12 stelt bedrijven in staat om in hoogte te groeien.

Veilig en snel

De Prorunner PR12 is een discontinue verticale transporteur met een minimale footprint. Wat de PR12 geschikt maakt voor transport van AMR’s en AGV’s, is de stijfheid van de constructie en de grote positioneernauwkeurigheid. Omdat de toleranties in verticale en horizontale richting kleiner zijn dan 5 mm, kunnen de voertuigen probleemloos het plateau op- en afrijden. De PR12 is voorzien van contourbewaking: als het voertuig op het plateau gaat schuiven of rollen, komt de machine direct tot stilstand.

De Prorunner PR12 biedt een hoge capaciteit. Bij een hoogteverschil van 2 meter maakt de PR12 maar liefst 400 cycli per uur. Wat de machine uniek maakt, is de mogelijkheid om aan één kolom twee afzonderlijk aangedreven dragers te bevestigen. Daarmee kan de transportcapaciteit eenvoudig worden verdubbeld terwijl het ruimtebeslag tot een minimum beperkt blijft. Het verticale bereik van de Prorunner PR12 is maximaal 24 meter. Dat betekent dat één machine met gemak drie, vier, vijf of nog meer verdiepingen kan bedienen.

Ook voor producten

De Prorunner PR12 kan ook worden ingezet voor het transport van producten en ladingdragers. In dat geval kan het voor AMR’s en AGV’s bestemde plateau eenvoudig worden vervangen door een rollenbaan. Als de PR12 is uitgerust met twee dragers, is elke configuratie mogelijk: twee plateaus, twee rollenbanen of een combinatie van één plateau en één rollenbaan. Ook als na verloop van tijd het logistieke concept wordt gewijzigd, kan de PR12 eenvoudig worden omgebouwd.

Net als alle material handling componenten van Qimarox is de Prorunner PR12 modulair opgebouwd, wat resulteert in een grote mate van configureerbaarheid, aantrekkelijke prijsstelling, korte levertijden en lage onderhoudskosten. Door gebruik te maken van een servo-aandrijving kan de PR12 gemakkelijk worden geïntegreerd in elk veeleisend, dynamisch en uitdagend systeemontwerp.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Prorunners Qimarox multi-inzetbaar

29-01 Steeds meer bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om hun Prorunner mk5 een tweede…

Toeleveren

Qimarox verkort levertijd tot twee weken

13-11 Een productlift van goede kwaliteit die in twee weken klaar is voor uitlevering. Dat…

Automatisering

Qimarox omarmt PackML-richtlijnen

02-10 Qimarox in Harderwijk, producent van componenten voor material handling systemen, adopteert de PackML-richtlijnen voor…

Logistiek

Qimarox investeert in groei en duurzaamheid

12-08 Qimarox heeft het hoofdkantoor in Harderwijk uitgebreid. Dankzij een interne verbouwing heeft de producent…

Toeleveren

Qimarox vervoert meer met nieuwe BE-combinatie

15-12 Qimarox heeft een nieuwe BE-combinatie voor het transport van onderdelen aangeschaft. De speciale BE-trailer,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen