Prorunners Qimarox multi-inzetbaar

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om hun Prorunner mk5 een tweede leven te geven. Als ze hun productie- of verpakkingslijnen aanpassen of uitbreiden, krijgt deze verticale conveyor van Qimarox na een kleine modificatie weer een nieuwe functie. Vanwege het modulaire ontwerp met uitsluitend standaard componenten past de Prorunner mk5 moeiteloos in elke lay-out.

De onvoorspelbaarheid en onzekerheid in de markt voor consumentenproducten neemt toe. Tegelijkertijd groeit het aantal productintroducties en worden assortimenten groter. Dat dwingt fabrikanten van consumentenproducten steeds vaker tot aanpassing of uitbreiding van bestaande productie- en verpakkingslijnen. Steeds meer fabrikanten profiteren daarbij van het modulaire ontwerp van de Prorunner mk5, het verticaal transportsysteem van Qimarox. Met enkele aanpassingen kunnen zij hun bestaande Prorunners eenvoudig hergebruiken in een nieuwe lay-out.

De Prorunner mk5 heeft een standaard, modulair ontwerp dat volledig is opgebouwd uit standaard onderdelen. Daardoor kan de configuratie van dit verticaal transportsysteem in korte tijd worden aangepast met hergebruik van cruciale onderdelen voor bijvoorbeeld de aandrijving. Door een stuk ertussen te plaatsen of juist te verwijderen kan de invoer- en/of uitvoerhoogte worden aangepast. Qimarox heeft de daarvoor benodigde componenten op voorraad, zodat klanten kunnen rekenen op snelle reactietijden.

Uitvoer naar meerdere niveaus
De mogelijkheden zijn groter dan alleen aanpassing van de in- en/of uitvoerhoogte. Bedrijven kunnen ook de in- en uitvoerrichting veranderen. Een uitvoer naar links kan met een kleine investering ook naar rechts of naar voren worden verlegd. Vindt uitbreiding plaats in de hoogte? Met een beweegbare baan is uitvoeren van producten naar meerdere niveaus mogelijk. Anders dan bij conventionele verticaal transportsystemen zoals spiraalconveyors, hoeft daarvoor niet een compleet nieuwe Prorunner mk5 te worden gebouwd.

Qimarox ziet steeds meer bedrijven gebruik maken van de mogelijkheid om hun Prorunner mk5 aan te passen. “Hergebruik van componenten zoals transportsystemen leidt niet alleen tot lagere kosten, maar past ook in de visie van bedrijven op duurzaamheid en circulariteit. Zelfs als hun eindverpakkingslijn volledig is afgeschreven, kunnen ze hun Prorunners eenvoudig een tweede leven geven. Dankzij de relatief eenvoudige mechanica met weinig slijtdelen en het gebruik van standaard onderdelen zijn ze ook bij dit tweede leven verzekerd van een lange levensduur”, vertelt Jaco Hooijer, operations manager bij Qimarox.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Basismetaal onder druk, perspectief metaalproducten en machinebouw minder slecht

14-11 Met name de basismetaalindustrie staat onder druk. Andere industriële branches, zoals de metaalproductenindustrie, de…

Transport en Logistiek

Qimarox introduceert verticale transporteur voor AMR’s

31-10 De Prorunner PR12 is geschikt om deze voertuigen te transporteren tussen verschillende verdiepingen. De…

Toeleveren

VMT Groep is nu VMT Companies

13-09 De naamswijziging onderstreept dat de focus van het bedrijf verschuift van plaatwerkleverancier naar machinebouwpartner.…

Toeleveren

Netwerk- en kennisevent D2M biedt alles voor het nieuwe maken

12-09 D2M is de nieuwe naam van de beurzen Prototyping en MNE. In 2020 besloten…

Toeleveren

Wat zijn (worden) de regels voor machinebouw voor de food?

07-09 De overheid zegt duidelijk dat een producent verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn…

Bedrijf en Economie

Duitse orderportefeuille voor gereedschapsmachines blijft op hoog niveau

01-06 “De bestellingen voor onze branche bleven in het eerste kwartaal van dit jaar binnenstromen”,…

Bedrijf en Economie

Machine-industrie in Nederland blijft groeien

06-04 Hierdoor is de machine-industrie nagenoeg even groot geworden als de twee traditioneel grootste onderdelen…

Toeleveren

Technohub Ketenintegratie wil echte doorbraak realiseren

23-03 “We willen een echte doorbraak creëren, waarbij bedrijven in de keten lange termijn relaties…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen