Racer 5 Cobot is collaboratieve en industriële robot in één

De Racer-5 Cobot van Comau weerlegt de overtuiging dat collaboratieve robots traag zijn. Het is een 6-assige robot die kan werken met industriële snelheden tot 6 m/s en 0,03mm repeatability. De cobot kan direct overschakelen van een samenwerkingsmodus naar industriële snelheid wanneer er geen operators in de buurt zijn.

De Racer-5 Cobot van Comau kan direct overschakelen van een samenwerkingsmodus naar industriële snelheid wanneer er geen operators in de buurt zijn.

Racer-5 Cobot stelt systeemintegrators en eindgebruikers in staat om productieprocessen te automatiseren zonder in te boeten aan snelheid, precisie of collaboratieve intelligentie. Met deze krachtige industriële robot die in dubbele modi werkt, kunnen klanten een enkele, krachtige oplossing installeren in plaats van twee verschillende robots te moeten inzetten. Met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, die zijn gecertificeerd door TÜV Süd, kan de cobot worden gebruikt binnen elke hoogwaardige lijn zonder dat er beschermende barrières nodig zijn, wat de veiligheidskosten en vloeroppervlakvereisten effectief verlaagt.

Racer-5 Cobot beschikt ook over geïntegreerde LED-verlichting om real-time bevestiging van de werkstatus te bieden. Ten slotte bevinden zich elektrische en luchtconnectoren op de onderarm om meer wendbaarheid te bieden en het risico op schade te minimaliseren.

“Onze nieuwe Racer-5 Cobot levert de snelheid en precisie die op de markt voor collaboratieve robotica tot 5kg payload ontbrak”, legt Pietro Ottavis, CTO van Comau, uit. “Door geavanceerde veiligheidsfuncties toe te voegen aan onze industriële robot Racer-5, hebben we een snelle, betrouwbare en gebruiksvriendelijke cobot gecreëerd die kan worden gebruikt in elke situatie waarin cyclustijden en nauwkeurigheid voorop staan.”

De Racer-5 Cobot is volledig gemaakt in Comau (Turijn, Italië) en heeft een hoogwaardige constructie die jaar na jaar hogere precisie en herhaalbaarheid mogelijk maakt, waardoor hij geschikt is voor montage, materiaalbehandeling, machinebelading, distributie en pick-and-place-toepassingen in de automobielsector, elektrificatie en algemene industriële sectoren.
Voor de België en Nederland is Robotics Benelux in Geldermalsen de distributeur voor Comau.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X