Ramon Dooijewaard nieuwe directeur FPT-VIMAG

0

Ramon Dooijewaard wordt de nieuwe directeur van FPT-VIMAG. Hij komt over van de Jaarbeurs, waar hij verantwoordelijk was voor de sector industrie. Dodewaard begint op 15 november aan zijn nieuwe job.

FPT-VIMAG is de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en diensten voor de metaalindustrie, en leveranciers van automatiserings- en besturingssystemen voor de (inter)nationale maakindustrie. Ruim 160 bedrijven zijn aangesloten bij de vereniging.

Dooijewaard heeft vanuit Jaarbeurs jarenlang samengewerkt met FPT-VIMAG om de vakbeurs TechniShow – eigendom van FPT-VIMAG – tot een succes te maken. “Ik heb de organisatie leren kennen als een echte ondernemersvereniging. Alles wat nodig is om materiaal, met name metaal, te bewerken is vertegenwoordigd binnen de vereniging. Met hun producten, knowhow en advies staan haar leden aan de basis van de productieketen.”

Betrokkenheid
FPT-VIMAG houdt eens per twee jaar de TechniShow, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van productietechnologie. André Gaalman, voorzitter FPT-VIMAG, over de aanstelling: “Vanuit de Jaarbeurs was Ramon al nauw betrokken bij de organisatie van TechniShow. Vanwege zijn betrokkenheid bij onze vereniging, zijn kennis over onze wereld van de technologie en maakindustrie en zijn persoonlijke kwaliteiten, verwachten wij dat Ramon een vliegende start kan maken.”

Ramon Dooijewaard is de opvolger van Chantal Baas. Zij is nu directeur van BioNederland, de branchevereniging van biologische voedselproducten, -verwerkers en -handelaren.