Renishaw verbetert herhaalbaarheid van gereedschapmeting

Renishaw presenteert komend najaar tijdens de EMO in Milaan zijn tweede generatie NC4+ Blue -oplossing voor contactloze gereedschapsmeting. Voortbouwend op de oorspronkelijke NC4+ Blue die op EMO Hannover 2019 werd gelanceerd, heeft de nieuwe contactloze gereedschapmeter een ultracompact ontwerp. Hij is nu verkrijgbaar in vier maten, met werkoppervlakte van 55 mm tot 240 mm. De herhaalbaarheid van de meting is ook verbeterd over het hele bereik, nu tot +/- 0,5 micron op kleinere afstanden.

De NC4+ Blue F230 contactloze taster voor gereedschapinstelling.

De Renishaw NC4+ Blue-systemen bevatten blauwe-lasertechnologie en verbeterde optieken, en meten gereedschappen nauwkeuriger zodat producten nauwkeuriger en efficiënter bewerkt kunnen worden. Vergeleken met bronnen voor rode laser bij conventionele contactloze gereedschapinsteltasters, heeft blauwe laser een kortere golflengte, wat resulteert in optimale laserbundelgeometrie. Dit maakt meting van zeer kleine gereedschappen mogelijk, waarbij de meetfouten van gereedschap tot gereedschap minimaal zijn – een belangrijk punt bij bewerken met uiteenlopende snijgereedschappen.

Snelle betrouwbare meting

NC4+ Blue-systemen gebruiken de nieuwste Renishaw software voor contactloos gereedschap instellen, die zich blijft ontwikkelen om ook in natte omstandigheden snel, robuust en betrouwbaar te kunnen meten. De zelf optimaliserende technologie in de software past automatisch de beweging van het gereedschap in en uit de laserbundel aan om verspilde bewegingen en dus cyclustijd tot een minimum te beperken.

Functies zoals een dubbele meetmodus, waarbij het gereedschap wordt gemeten terwijl het de laserbundel verlaat, en een geavanceerde reinigingsoptie voor gereedschap, helpen ervoor te zorgen dat het gereedschap tijdens de meting vrij is van vuil en koelvloeistof. Verdere verbeteringen aan de cycli voor gereedschapslijtage en profielmeting bieden geavanceerde gebruikers meer functionaliteit en betrouwbaarheid.

Optische bescherming

De NC4+ Blue maakt gebruik van MicroHole en PassiveSeal optische beschermingstechnologieën voor snelle en betrouwbare gereedschapmeting, zelfs in natte omstandigheden. De MicroHole-technologie zorgt ervoor dat de optiek tijdens de meting wordt beschermd tegen verontreiniging door een continue stroom perslucht die door een klein en nauwkeurig met een laser geboord gaatje in de zender- en ontvangerkop te blazen geblazen wordt.

Het PassiveSeal-systeem biedt een extra beschermingslaag die de optiek automatisch afschermt tegen verontreiniging in geval van storing in de luchttoevoer. Er wordt gebruik gemaakt van een eenvoudige pneumatische installatie die de behoefte aan onderhoud beperkt en weinig onderhoud nodig heeft.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe uitlijningslaser Renishaw voor machinebouwers

08-04 De nieuwe Renishaw XK set biedt een innovatieve methode om evenwijdigheid te meten met…

Featured

TechniShow laat zien hoe 3D printen de industrie verandert

07-01 De industriële toepassing van additive manufacturing lijkt zich grotendeels buiten Nederland af te spelen.…

3D

Formnext blijft groeien

13-11 De vijfde editie van Formnext wordt gekenmerkt door een flinke groei aan exposanten. Ook…

Verspanen

Paricla op weg naar 24/7 productie

04-11 De moeite om goede vakmensen te vinden en de doelstelling om flexibel en oplossingsgericht…

Toeleveren

LK Metrology introduceert compacte CMM

21-10 Analis presenteert een nieuwe lijn kostengunstige Coördinaten Meet Machines (CMM’s) van het Engelse merk…

Verspanen

Contactloze taster met gestructureerd licht

08-10 Renishaw heeft de nieuwe RFP lijnentaster voor gebruik met het REVO 5-assig meetsysteem voor…

Personeel en Opleiding

FutureTec vernieuwt onderwijs voor maakindustrie

02-10 Op 1 oktober was de officiële aftrap van FutureTec, een samenwerkingsverband tussen bedrijven en…

Verspanen

Renishaw heeft drie stands nodig

26-08 Verspreid over drie stands toont Renishaw zijn slimme technologieën en oplossingen voor intelligente procescontrole.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X