RoboJob lanceert laagdrempelig automatiseringsconcept

CNC-automatiseerder RoboJob lanceert de Pallet-Load Series. Dit is een nieuw, laagdrempelig automatiseringsconcept, dat bestaat uit een robot, één of meerdere palletposities waar de werkstukken op gepositioneerd worden, een veiligheidsconcept en de bediening met een industriële PC.

“Eenvoudiger kan in feite niet”, zegt Helmut De Roovere, CEO van RoboJob. “Met Pallet-Load focussen we ons dan ook op die bedrijven die nog geen of weinig ervaring hebben met robots. Dankzij onze gebruiksvriendelijke software is de bediening kinderspel en kan werkelijk iedereen hiermee aan de slag.”

Doorontwikkeld concept

RoboJob heeft de nieuwe Pallet-Load Series ontwikkeld in samenwerking met haar klanten. “Dat mag geen verrassing zijn”, aldus De Roovere. “Heel wat innovaties en nieuwe producten ontstaan in co-creatie. Onze klanten werken dagelijks met onze oplossingen, en heel vaak ontstaan nieuwe ideeën dan ook op de werkvloer.  De afgelopen jaren wisten we al meer dan 60 machines te automatiseren met een Pallet-Load oplossing.  Alle kinderziektes zijn er dan ook uit, en we kunnen het nu lanceren als een doorontwikkeld automatiseringsconcept.”

Automatisering in de lift

Die doorontwikkeling heeft met name plaats gevonden in 2020, het jaar dat voor heel wat bedrijven de geschiedenis ingaat als een verloren jaar. Maar niet bij RoboJob, dat de coronacrisis heeft aangegrepen om het reeds uitgebreide portfolio aan standaardproducten verder uit te breiden. Automatisering zit volgens de internationale marktleider in CNC-automatisering in de lift. Toen eind maart de eerste regio’s en landen in lockdown gingen, werden duizenden bedrijven gedwongen de deuren te sluiten. Werknemers moesten van thuis werken, en verschillende productiebedrijven lagen stil.  Met uitzondering van die bedrijven die de afgelopen jaren hadden ingezet op automatisering. “Vanuit heel Europa kregen we spontaan berichten van onze klanten”, vertelt De Roovere. “Onze klanten wisten ons te vertellen dat zij er dankzij hun RoboJob-systeem in geslaagd waren om toch te blijven produceren.  We zijn erg trots dat we hen daarin konden bijstaan.”

Meer aanvragen

“We merken ook dat we sinds de zomer heel wat meer aanvragen mogen ontvangen.  Ook het aantal bestellingen zit stevig in de lift.  Bedrijven over heel Europa zien nu in hoe belangrijk het is om in te zetten op CNC-Automatisering”, aldus De Roovere. “Velen van hen hebben nog geen enkele ervaring met robots. Daarvoor bieden wij nu onze Pallet-Load oplossing.”  Dit nieuwe systeem is een aanvulling op het uitgebreide portfolio van RoboJob in CNC-Automatisering: de Turn-Assist Series, Mill-Assist Series, Racks en Tower bieden verschillende oplossingen en concepten om draaimachines, freesmachines en draai/freescombinaties te automatiseren. Daarbij zijn zowel productbelading als palletbelading mogelijk, en kunnen enkelstuks tot grotere series op een flexibele en efficiënte manier worden geautomatiseerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Tower van RoboJob krijgt kleine broer van 3,5 meter

08-11 De Tower is de meest geavanceerde automatisering van RoboJob.  Sinds het concept gelanceerd werd…

Automatisering

Mecopol-Kemaspray en Platteau Subcontracting investeren in RoboJob Tower

27-10 Platteau Subcontracting staat al jaren bekend voor het grote werk in de verspaning: de…

MetavakNieuws

RoboJob kijkt uit naar beurzen in recordjaar

17-08 Ook de installatieplanning loopt namelijk goed vol. “Dit wordt een recordjaar voor RoboJob”, vertelt…

Verspanen

Nieuwe generatie geeft JEVA Metaalbewerking duw richting toekomst

23-06 Met een stabiele basis werkt JEVA nu aan meer spreiding en verdere groei. Om…

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Automatisering

RoboJob installeert dertigste Tower

06-04 Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar Tower voor het eerst voor.…

Automatisering

RoboJob in de wolken met nieuwe nominatie voor Trends Gazellen

03-02 De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen, telkens op basis van…

Automatisering

Nominatie RoboJob voor Technology Fast 50

04-11 CNC-automatiseerder RoboJob is genomineerd voor de Technology Fast 50. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X