ROTO neemt Prestia Group over

ROTO heeft 5 oktober 2021 100% van de aandelen van Prestia Group verworven. Prestia Group vormt een goede aanvulling op het bestaande ROTO business portfolio van De Boer Staal, Staco, Rotocoat en Rezinal. Prestia Group is vooral complementair aan Rotocoat, dat in Nederland dezelfde oppervlaktebehandelingsactiviteiten uitvoert.

Net als Rotocoat is Prestia Group gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling en past daarmee perfect in de ROTO strategie.

Prestia Group is gespecialiseerd in het conserveren van staal, roestvast staal en aluminium door middel van thermisch verzinken, centrifuge verzinken, schooperen, natlakken en poedercoaten. Prestia Group heeft ongeveer 450 medewerkers, twaalf productielocaties en heeft het grootste verzinkbad van Frankrijk. Dankzij de overname kunnen diensten nog beter worden afgestemd op de behoeften van klanten.

Door de samenwerking kunnen de partijen hun bedrijven duurzamer maken en een bijdrage leveren aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Ditmar Koster, CEO van ROTO, vertelt: “Wij zijn zeer verheugd alle Prestia medewerkers te verwelkomen in de ROTO familie. Dankzij sterk leiderschap waren de resultaten van Prestia Group de afgelopen tien jaar uitstekend en zorgden voor een continue winstgevende groei. ROTO wil deze reis uiteraard graag voortzetten en verwacht door verdere samenwerking voor verdere groei en verduurzaming van de kernactiviteiten van Prestia Group te kunnen zorgen.”

Ook Christian Wozniak, Chairman Executive Board van Prestia Group, is verheugd met de overname: “Dankzij de overname kunnen we ons aansluiten bij een Europese industriële groep die ons de mogelijkheid biedt om onze positie op de Franse te versterken”.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X