SafanDarley showt ‘Smart Connectivity’ tijdens open huis

0

Tijdens de E-volution Days 2015 (14 en 15 oktober in Lochem) toont SafanDarley met ‘Smart Connectivity’ de laatste ontwikkelingen. Tijdens deze dagen staat het nieuwe besturingsplatform van SafanDarley centraal met de eigen offline software als basis voor het gehele proces en de aansturing van de verschillende machines om de productiviteit van het buigen te maximaliseren.

Tevens is een uitbreiding te zien van de Ergonomic E-Brake lijn. SafanDarley biedt in deze range nu een nieuw en groter model aan: de E-Brake 40T 1600mm. Met een perskracht van 40 ton en een werkbereik van 1600 mm is de nieuwste ‘Ergo’ een slag sterker en groter dan de huidige machines in deze serie. Bovendien is deze machine niet enkel flexibel in manier van werken maar ook in opstelling. Dankzij het portable ‘plug & play’ concept is de 40T Ergo eenvoudig te transporteren met een heftruck en kan daardoor altijd ingezet worden op de positie waar hij nodig is, zoals bijvoorbeeld naast de laser of in de assemblagehal. Hierdoor kan de machine altijd met maximale efficiëntie ingezet worden.

Offline software
Om tot een goed eindproduct te komen is een juiste ontvouwing gekoppeld aan de juiste gereedschappen een must. Steeds meer plaatbewerkers schakelen hiervoor op offline software. SafanDarley toont op haar E-volution Days haar laatste eigen ontwikkelingen op dit gebied. Deze offline software maakt het managen en creëren van programma’s eenvoudig en overzichtelijk. Het startpunt is een 3D model, waarvan de radii herberekend worden naar aanleiding van de werkelijk gebruikte gereedschappen. Dit zorgt voor de juiste uitslag. De software stuurt de uitslag naar uw laser en het automatisch berekende buigprogramma naar de kantpers.