Sandvik Coromant CoroTurn Prime B-type wisselplaten

Sandvik Coromant introduceert haar tweede generatie CoroTurn Prime B-type wisselplaten. De nieuwe, dubbelzijdige negatieve wisselplaat is voorzien van vier snijkanten en is ontworpen voor voorbewerken en nabewerken in staal, roestvast staal en duplex roestvast staal, HRSA en titanium.

Sandvik Coromant CoroTurn Prime B-type wisselplaten, afbeelding van flensactie.

PrimeTurning, geïntroduceerd in 2017, maakt het draaien in alle richtingen mogelijk en is een productief en effectief alternatief voor conventionele bewerkingen. Het concept bestaat uit de PrimeTurning methode, CoroTurn Prime A- en B-type gereedschappen en de CoroPlus Tool Path voor PrimeTurning software.

Belangrijke upgrade

De tweede generatie CoroTurn Prime B-type heeft een belangrijke upgrade ondergaan. Staffan Lundström, productmanager bij Sandvik Coromant: “De nieuwe B-type gereedschappen zijn verbeterd in elk opzicht, voor het verder ondersteunen van draaien in alle richtingen.”

Een belangrijk voordeel is dat de nieuwe wisselplaat negatief en dubbelzijdig is. Vier snijkanten – tweemaal zoveel snijkanten als de vorige wisselplaat – maken een kostenefficiëntere bewerking mogelijk. Het gereedschap is uitgerust met een nieuw robuust ontwerp voor de wisselplaatzitting, dat gereedschapsbreuk voorkomt wanneer de wisselplaat breekt en het mogelijk maakt voedingsrichtingen te wijzigen zonder wisselplaatbewegingen. Daarnaast zijn de geometrieën geactualiseerd voor een betere spaanbeheersing, zelfs in uitdagende materialen zoals duplex roestvaststaal en ductiel staal.

Productiviteitstoenames

Uitgebreide testen hebben productiviteitstoenames laten zien van 50% tot meer dan 100%. Eén voorbeeld is een automotive klant die pompbehuizingen produceert. De nieuwe CoroTurn Prime B-type wisselplaten met draaisoort GC4415, de M7-geometrie en R1.6 mm, zorgden voor een voorspelbare snijkantslijtage en betere spaanbeheersing. Productiviteit en standtijd stegen met respectievelijk 115% en 200%.

De nieuwe wisselplaten zijn beschikbaar voor uitwendig en inwendig draaien in een assortiment van soorten met hoge prestaties, waaronder de nieuwe soorten GC4415 en GC4425 voor het draaien in staal. Programmeringsondersteuning wordt geboden in de meest gangbare CAM-platformen en met CoroPlus Tool Path voor PrimeTurning.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Sandvik werkt aan ISO-standaarden voor gedigitaliseerde industrie

05-12 Het is een relevant moment om digitale standaarden te overwegen. Volgens MarketsAndMarkets werd de…

Verspanen

Nieuwe volhardmetalen vingerfrezen Sandvik Coromant

05-10 Het concept is ontwikkeld voor voorbewerken en nabewerken met verschillende aangrijpingen in alle toepassingen…

Verspanen

Duurzaam verspanen kan alleen met het juiste gereedschap

09-08 Metalen vormen de ruggengraat van de hedendaagse geïndustrialiseerde wereld. Terwijl overheden wereldwijd van plan…

Verspanen

Geoptimaliseerd frezen voor trillingsvrij bewerken

06-10 Door een veilige en trillingsvrije bewerking te waarborgen, met name bij lange uitsteeklengten, biedt…

Verspanen

Sandvik Coromant introduceert nieuwe soorten voor het draaien van superlegeringen

09-06 HRSA materialen worden vaak gebruikt voor vliegtuigonderdelen die te maken hebben met extreme prestatievereisten.…

Verspanen

Gereedschappen online op maat maken helpt fabrikanten bij diversificatie-uitdagingen

17-03 Maatwerkproductie — het proces van het ontwerpen, berekenen en produceren van goederen op basis…

Verspanen

Sandvik Coromant verbetert T200 en T300 tapgereedschappen

02-03 Het CoroTap programma, onderdeel van Sandvik Coromant’s aanbod van volhardmetalen ronde gereedschappen, biedt materiaalspecifieke…

Verspanen

Kies digitaal, kies de juiste boor

21-12 Hoe kunnen fabrikanten winstgevend en volgens hun eigen voorwaarden digitaliseren? James Thorpe, wereldwijde productmanager…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen