Nieuwe volhardmetalen vingerfrezen Sandvik Coromant

Sandvik Coromant introduceert een nieuwe reeks high-end veelzijdige volhardmetalen vingerfrezen. CoroMill Dura zal de bestaande Versatile CoroMill Plura vingerfrezen vervangen.

De Sandvik Coromant CoroMill Dura in actie

Het concept is ontwikkeld voor voorbewerken en nabewerken met verschillende aangrijpingen in alle toepassingen en materialen.

Trillingvrije technologie

Wat CoroMill Dura onderscheidt van het voorgaande Versatile concept is de unieke trillingvrije technologie. Markus Groppe, Global Product Application Manager bij Sandvik Coromant, legt het ongelijke helix-concept uit: “Elke spaangroef heeft een andere hellinghoek en elk niveau van de snijkant is ongelijk verdeeld ten opzichte van de andere. Op deze manier kan je een heel goede stabiliteit en een efficiënte bewerking bereiken zonder trillingen.”

Makkelijk kiezen

Een ander opmerkelijk kenmerk is het feit hoe gemakkelijk het is om het juiste gereedschap te kiezen binnen het uitgebreide assortiment aan volhardmetalen vingerfrezen dat wordt gepresenteerd in het aanbod. “We hebben veel energie gestoken in het aspect van de gereedschapskeuze. Het vinden van het juiste gereedschap binnen het CoroMill Dura assortiment mag nooit een gedoe zijn”, vervolgt Groppe.

Plug en play oplossing

Eerste keuze is de plug en play oplossing met vier spaangroeven, welke werkt in een breed scala aan toepassingen. Extra gereedschapsvarianten zijn beschikbaar voor specifiekere bewerkingen, zoals spiebanen, dynamisch frezen, semi-nabewerken en nabewerken. Meer ondersteuning kan ook worden geboden met de CoroPlus Tool Guide voor CoroMill Dura online gereedschapsselector welke de toepassingsgebieden sleuffrezen, uitkameren en circulaire interpolatie ondersteunt — stuk voor stuk om de gereedschapskeuze eenvoudiger te maken.

CoroMill Dura is leverbaar met twee tot zeven spaangroeven met 1–4×D snijlengte, met en zonder spaanverdeler. De vingerfrezen kunnen tot drie keer worden gereconditioneerd tot de oorspronkelijke specificaties.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Sandvik Coromant CoroTurn Prime B-type wisselplaten

31-10 PrimeTurning, geïntroduceerd in 2017, maakt het draaien in alle richtingen mogelijk en is een…

Verspanen

Duurzaam verspanen kan alleen met het juiste gereedschap

09-08 Metalen vormen de ruggengraat van de hedendaagse geïndustrialiseerde wereld. Terwijl overheden wereldwijd van plan…

Verspanen

Geoptimaliseerd frezen voor trillingsvrij bewerken

06-10 Door een veilige en trillingsvrije bewerking te waarborgen, met name bij lange uitsteeklengten, biedt…

Verspanen

Sandvik Coromant introduceert nieuwe soorten voor het draaien van superlegeringen

09-06 HRSA materialen worden vaak gebruikt voor vliegtuigonderdelen die te maken hebben met extreme prestatievereisten.…

Verspanen

Gereedschappen online op maat maken helpt fabrikanten bij diversificatie-uitdagingen

17-03 Maatwerkproductie — het proces van het ontwerpen, berekenen en produceren van goederen op basis…

Verspanen

Sandvik Coromant verbetert T200 en T300 tapgereedschappen

02-03 Het CoroTap programma, onderdeel van Sandvik Coromant’s aanbod van volhardmetalen ronde gereedschappen, biedt materiaalspecifieke…

Verspanen

Kies digitaal, kies de juiste boor

21-12 Hoe kunnen fabrikanten winstgevend en volgens hun eigen voorwaarden digitaliseren? James Thorpe, wereldwijde productmanager…

Featured

Silent turning digitaal verbonden op een Doosan Puma-draaibank

28-02 Dormac CNC Solutions rust in nauwe samenwerking met Sandvik Coromant een Doosan draaibank Puma…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen