Sandvik Coromant presenteert veelzijdige groeffreesoplossing

0

Probleemloos groeffrezen in een eenvoudig te gebruiken configuratie, dat is een belangrijke eigenschap van de nieuwste CoroMill 331 wisselplaatfrees van de snijgereedschap- en gereedschapsystemenspecialist Sandvik Coromant. Nieuwe kenmerken die de klanten meerdere voordelen bieden zijn onder andere inwendige koeling en lichtsnijdende geometrieën voor stabiel en veilig verspanen.

De CoroMill 331 biedt 90° hoeken en goede verspaningsvolumes. De wisselplaatfrees maakt gebruik van veerbelaste en vertande cassettes, die voor betrouwbaarheid en een eenvoudige instelling van de gewenste breedte zorgen. Daarnaast stelt een pin-geregeld instelbereik fabrikanten in staat de freesbreedte met hoge nauwkeurigheid in te stellen voor precieze groefafmetingen. “We hebben een aantal nieuwe kenmerken geïntroduceerd die helpen te voldoen aan de vereisten van de klant zoals procesbetrouwbaarheid, werkstukkwaliteit en kosten,” aldus Jenny Häll, Product Manager groeffrezen bij Sandvik Coromant. “Ongetwijfeld het meest opvallend is de toevoeging van inwendige koeling, hetgeen helpt de hitte in de snijzone te reguleren voor een lange en voorspelbare standtijd van de wisselplaat. Deze factor is vooral gunstig in ISO M en ISO S materialen [roestvast staal en hittebestendige legeringen], die een slechte thermische geleiding kennen. Daarnaast biedt inwendige koeling een uitstekende spaanafvoer, een belangrijk factor voor de groefkwaliteit en procesbetrouwbaarheid.”

Sandvik Coromant, CoroMill 311
De wisselplaatfrees CoroMill 311 maakt gebruik van veerbelaste en vertande cassettes, die zorgen voor betrouwbaarheid en een eenvoudige instelling van de gewenste breedte.

Verbeterde stijfheid
De verbeterde procesbetrouwbaarheid stimuleert goede bewerking, een factor die nog verder wordt ondersteund door de introductie van lichtsnijdende geometrieën. Voor ISO M en ISO S materialen, vervangen de L30 en L50 geometrieën het huidige assortiment van het bedrijf voor respectievelijk goede condities / lichte toepassingen en zwaardere condities / zware toepassingen. Voor ISO P (staal) en ISO K (gietijzer) materialen, vult de M30 geometrie nu het bestaande assortiment aan. M30 is speciaal ontwikkeld voor veilige bewerkingen in situaties waar er sprake is van zwakke opstellingen en lange uitsteeklengten. Een andere factor die de procesbetrouwbaarheid ondersteund is de verbeterde stijfheid van de frees. In toepassingen waar een lange uitsteeklengte of trillingen kunnen voorkomen, kan CoroMill 331 worden ingezet met Silent Tools gedempte adapters. Hier brengen de kortere doornbevestigingen van de CoroMill 331 de snijkant dichter bij het Silent Tools dempingsmechanisme, waardoor een nog stabieler gereedschap met een betrouwbare prestatie wordt geboden.

Breed inzetbaar
Extra procesbetrouwbaarheid en stabiliteit zorgen voor een hogere componentkwaliteit bij fabrikanten in sectoren zoals energie, lucht- en ruimtevaart en de auto-industrie. Typische componenten die hiervan profiteren zijn onder andere zandlopervormige ventielhuizen, stuurfuseestukken, “brackets” en “flap tracks” in de lucht- en ruimtevaart. CoroMill 331 biedt een hoge veelzijdigheid die hem geschikt maakt, niet alleen voor groeffrezen, maar ook voor afsteken, dubbel halfzijdig bewerken, hoekfrezen, vlakfrezen, achterkantfrezen, frezen met meerdere frezen tegelijkertijd en circulaire interpolatie.

www.sandvik.coromant.com