Schuitemaker en Veenhuis fuseren

0

Schuitemaker Machines in Rijssen en Veenhuis Machines in Raalte voegen hun organisaties samen. De twee familiebedrijven zijn al vele generaties werkzaam in de landbouwsector.

Schuitemaker biedt een breed pakket aan professionele machines voor veehouders en loonwerkers en daarnaast een totaalpakket aan oplossingen voor de gladheidbestrijding gericht op wegbeheerders in de Nederlandse markt. Er werken 140 medewerkers. Veenhuis ontwikkelt, ontwerpt en produceert systemen en producten die landbouwers laten profiteren van organische mest en de voedingsstoffen daarin. Bij Veenhuis werken 40 medewerkers. Gerrit de Graaf, directeur van Schuitemaker: “De afgelopen maanden hebben we samen verkend wat een mogelijke intensieve samenwerking kan opleveren. We zijn allebei al vele jaren actief in de landbouwsector met hoogwaardige machines voor agrarische bedrijven.” Walter Veenhuis, directeur van Veenhuis, voegt daar aan toe: “Dankzij de voorgenomen fusie zien wij grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie in de sectoren waar we samen actief zijn.”

Het nieuwe bedrijf dat door de fusie ontstaat biedt een prachtig portfolio van moderne machines met grote toegevoegde waarde voor de afnemers. Beide sterke merken blijven present in de markt en samen kunnen de bedrijven meer investeren in technologische, product- en proces-innovatie. Participatiemaatschappij Wadinko heeft sinds eind vorig jaar een belang in Schuitemaker. De participatie voorziet onder andere in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling. En om de juiste strategie daarvoor te formuleren en uit te rollen. De voorgenomen fusie met Veenhuis past perfect in het plan te bouwen aan een sterke speler in de sector. De familie Schuitemaker en de familie Veenhuis blijven in het nieuwe bedrijf samen met Wadinko aandeelhouder.