Schunk breidt snelwisselsysteem voor spanklauwen verder uit

Het klauwensnelwisselsysteem Schunk Pronto verlaagt de set-up tijd van conventionele klauwplaten met geschroefde spanklauwen. Hiermee neemt de set-up tijd voor het plaatsen van een complete klauwenset af tot slechts 30 seconden. Dat is ongeveer 95% minder dan bij conventionele oplossingen.

Sinds de première heeft Schunk een compleet systeemprogramma opgebouwd dat het complete set-up proces van opslag van de snelwisselsets tot en met de klauwwissel in de machine optimaliseert.

Schunk Pronto combineert basisklauwen met spitsvertanding (1/16’’ x 90° of 1,5 mm x 60°) met speciale quick-change inserts, waardoor de spandiameter binnen enkele seconden uitgebreid kan worden naar een vergroting van 45 mm. Dat is acht keer meer dan bij conventionele klauwplaten. In de vergrendelde toestand zorgt een zeszijdige vormsluiting voor maximale proces stabiliteit en maakt zo een hoge kracht en koppeloverdracht mogelijk.

Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende basisklauw varianten beschikbaar:  voor kleine, middelgrote en grote spanbereiken. Pronto kan onafhankelijk van de fabrikant op alle klauwplaten met spitsvertanding en met een grootte van 200, 250 en 315 worden gebruikt. Het modulaire ontwerp van het systeemprogramma maakt individuele en economische combinaties van de afzonderlijke componenten mogelijk. Dit betekent ook dat de wissel inserts met alle basisklauwen compatibel zijn omdat alleen de positie varieert. Een speciaal ontwikkelde uitrusting zorgt voor een schone opslag  en een snelle toegang tot grijp inserts, zachte wissel inserts, basisklauwen met gemonteerde schroeven en T-moeren en de instelhulp. Met behulp van een duidelijk gestructureerd technisch boek met gegevens en grafieken is de  selectie en montage van de afzonderlijke componenten in een handomdraai gedaan.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Spanklauwen vervangen zonder gereedschap

17-02 Het systeem kan worden gebruikt, ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst.…

MetaalNieuwsPunten

Zwitsers zakmes cadeau bij bestelling spanklauwen

15-06 Met meer dan 1.200 verschillende soorten spanklauwen biedt Schunk, ’s werelds grootste producent van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X